"Musíme začít jednoduše, není čas hrát hokej. Musíme si vzít montérky, vidle, holinky a začít kydat," nebral si servítky Duda.

Zkušený forvard nastoupil ve druhé formaci Vervy s dalšími oporami Františkem Lukešem a Viktorem Hüblem. Málo platné…

Duda poznamenal, že v úterý byl jasně vidět rozdíl v psychické pohodě obou týmů. Zatímco Litvínov je poslední, domácí pravidelně bodují a aktuálně jsou druzí. "Potkala se dvě rozdílná mužstva. Špatně jsme bruslili, ztráceli jsme puky ve středním pásmu, pak jsme dělali fauly. Z toho pramenily přesilovky a v nich Hradec ukázal, jak je silný na puku. Jak je v pohodě," řekl.

Bývalý reprezentant nastoupil s netradičním číslem 43, jeho devětašedesátku nestačil klub připravit. "O víkendu nikdo nepracuje, blíží se Vánoce," usmál se útočník.

Jinak se ale do vtipkování nepouštěl. Situace úřadujícího mistra je totiž kritická, na předposlední Karlovy Vary ztrácí čtyři body.

"Hokej nezapomeneš hrát, je to všechno o hlavě, jak si to kdo srovná. Jak bude plnit pokyny trenéra," řekl Duda. Se svým výkonem spokojený nebyl. "Ode mě to bylo jalové. Stál jsem čtrnáct dnů a myslím, že můžu klukům dát mnohem víc," dodal Duda, který v polovině prosince předčasně skončil v Karlových Varech.