Spojení Litvínov a Viktor Hübl bude dál pevné. Ofenzivní eso podepsalo s klubem nový dvouletý kontrakt. A fanoušci se tetelí blahem. Vedle Hübla totiž pokračuje i jeho parťák z první lajny František Lukeš. Osmatřicetiletý Hübl navíc před nedávnem sám přiznal, že v Litvínově zřejmě i zakončí kariéru. Snad je to ještě hodně daleko.

„Litvínov je pro mě asi osudový. Začínal jsem tady, přes další angažmá jsem se sem vrátil a teď to tady kroutím snad už desátou sezonu v kuse. Je to hodně. Mně stereotyp nevadí, ba naopak," usmíval se Hübl letos v únoru, když odehrál tisící zápas v extralize.

Podle svých slov nekouká, kolik duelů ještě zvládne. V minulé sezoně pomohl Hübl týmu k pátému místu po základní části 17 góly a 21 asistencemi. V play off přidal další gól a dvě nahrávky, v součtu byl pak s 41 body o dva body druhým nejproduktivnějším hráčem Vervy právě za svým „dvojčetem" Lukešem.

„Nekoukám dopředu, jestli zápasů odehraji celkem jedenáct set nebo jich přidám jen padesát. Dokud budu mít výkonnost, bude o mě zájem a hlavně dokud mě bude hokej bavit jako doteď, tak bych chtěl hrát. Mám rád tu partu, kolem vyrůstají mladí kluci a já si nepřipadám tak starý," s úsměvem prozradil litvínovský bard svůj recept na hokejovou dlouhověkost.

Hlinka versus Hübl

V historickém přehledu klubové produktivity je Viktor Hübl hned za legendárním Ivanem Hlinkou. Hlinka v litvínovském dresu posbíral 680 bodů (346 + 334). Viktor Hübl má na kontě 546 bodů (236 + 310) a předstihl tak už třetího Roberta Reichela a čtvrtého Roberta Kyselu.