„Chceme se vrátit k tradicím, opět se zaměřit na mládež a hrát důstojnou roli i v extralize," našel společný cíl Martin Durčák, člen představenstva klubu a zástupce společnosti Benzina.

„Příprava byla krátká, trvala jen osm týdnů. Mužstvo nemá svoji tvář, za tři roky se tady vystřídalo šest trenérů, což je strašně moc. Je to trochu guláš. Nemám rád velká prohlášení," řekl litvínovský trenér Petr Rosol, který věří, že se tým rychle chytne a postupně si sedne.

V minulé sezoně klub zachránil Vladimír Jeřábek. „Vedení má vždy velké cíle… My si dáváme za cíl předkoloplay off, vše navíc bude vynikající nadstavba," řekl kouč Jeřábek.

Se svým nadřízeným souhlasil rovněž nový kapitán Michal Trávníček. „Musíme vycházet z poslední sezony, kdy jsme se o tři body vyhnuli baráži. Snad to tentokrát nezajde tak daleko. Tohle už zažít nechceme a budeme dělat všechno pro, aby se to neopakovalo," řekl Trávníček, který si novou roli kapitána extra nebere: „Jsem rád, ale myslím, že mě žádná zásadní změna nečeká. Teď navíc nemůžu hrát, tak za mě „céčko" vezme asi Viktor Hübl, který ho měl při mé absenci i v přípravě."

Zatímco na minulém setkání s novináři položil výkonný ředitel Robert Kysela otázku, proč by nemohl hrát Litvínov o titul, tak tři dny před startem extraligy už byl poněkud opatrnější. Ale ne o moc.

„Do každého ligového zápasu hodláme pochopitelně jít s tím, že ho chceme vyhrát. Chtěli bychom, aby byla samozřejmostí účast v play off. A tajný cíl je umístění do 6. místa po skončení základní části, abychom šli přímo do čtvrtfinále play off. A pak se podle mě můžeme postavit každému," prohlásil Kysela.

Třebaže vedení klubu a kabina s trenéry očividně nemají na ambice klubu před nadcházející sezonou stejný pohled, jisté je, že před páteční premiérou v Plzni má litvínovská parta velké starosti. Šest týdnů jí bude chybět loňský kapitán, olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Martin Ručinský, zranění do hry nevpustí ani dalšího útočníka a již zmiňovaného nového vůdce Michala Trávníčka a nejistá je i účast ústeckého nováčka a obránce Jiřího Zemana., který sice včera trénoval, ale dnes ho čeká ještě lékařské vyšetření. „Stoprocentní nebyl, ale doufáme, že v pátek v Plzni bude," uvedl Vladimír Jeřábek.

Litvínov si za této situace zajistil hráče na střídavé starty. Pro defenzivu by měl být k dispozici litoměřický bek Ondřej Martinka, vypomáhat zřejmě budou i Kamil Černý a Zbyňek Sklenička z Ústí nad Labem. Do Plzně by měl být ve výpravě důrazný Sklenička.

Klub musí šetřit, ale rozpočet ani v době ekonomické krize nesnížil. „Nerad o tom mluvím, ale stejně se dá dohledat, že je rozpočet 80 milionů korun," uvedl místopředseda představenstva a generální manažer Petr Hojer.

Změny v kádru:

PŘIŠLI:

MARTYNEK (Č. Budějovice)

PŠURNÝ (Č. Budějovice)

BALÁŽ (Zvolen)

FRANCOUZ (Ústí n.L.)

ZEMAN (Ústí n.L.)

POSMYK (Kladno)

HANZL (Ústí n.L., H)

RAPÁČ (Poprad)

ODEŠLI:

ČERNOŠEK (Kladno)

SKUHROVEC (konec kariéry)

JENÁČEK (Freiburg)

HUJSA (Pavlodar)

HEINISCH (bez angažmá)

RINDOŠ (bez angažmá)

VOLKE (Most, H)