Po vysoké výhře v domácím utkání jeli Vlci do Mostu s nadějí na zvrat v sérii. Jenže tentokrát to ani zdaleka nevyšlo. Most se z porážky na jabloneckém ledě poučil a v utkání jasně dominoval. Nejenom herně, ale hlavně střelecky a svému soupeři tak oplatil prohru i výsledkově. Zatímco Most, který v sérii rozhodně nebyl favoritem, postupuje, pro Vlky sezóna končí. Po třech účastech v baráži  tentokrát nepřešli přes první kolo play off, což je určitě pro fanoušky, ale i pro hráče, zklamáním. O osudu série rozhodl určitě průběh úvodního duelu, respektive jeho první třetina. Mostečtí do play off vstoupili důrazněji, ověřili si , že mohou z Vlky rovnocenně bojovat a šli pak s nadšením za výhrou a postupem. Vlkům podle představ vyšel pouze třetí zápas, na který však ve čtvrtém, rozhodujícím , nedokázali navázat.

Mostečtí lvi - HC Vlci Jablonec 8:1 (3:0, 1:1, 4:0), stav série: 3:1

Branky a nahrávky: 3. Bakrlík (Přeučil), 13. Mála, 20. Mála (Bakrlík, Přeučil), 36. Čmolík (Kýhos, Mical), 42. Mála (Bakrlík, Havlůj), 43. Nedrda (Mical, Kuncl), 44. Kýhos (Mála), 55. Polák (Kýhos, Nedrda) – 33. Maďar (Nezbeda, Pavlů).

MOSTEČTÍ  LVI: Štěpánek (Kovařík) – Polák, Urbánek, Žítek, Havlůj (A), Kuncl, Fučík, Novák – Přeučil (A), Hrdlička, Kýhos, Nedrda (A), Mical, Bakrlík, Mála, Čmolík, Smolka.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (44. minuta Jelínek) – Melovič, Mrkvička, Pavlů (A), Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka – Švík, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš (C), Gecko, Brokeš, Mulač, Maďar, Bříška (A).