Easter Cup, velký mezinárodní mládežnický hokejový turnaj, který se každoročně odehrává v období Velikonoc má letos přichystáno rekordních sedm dějství. Série, která nemá obdoby a představí se při ní celá řada evropských mládežnických týmů, začíná v pátek 31. března a skončí až do 23. dubna.

InfoblokZdroj: Deník„Letošního ročníku se zúčastní historicky rekordní počet mužstev, celkem devadesát, a to jsme ještě některé týmy museli odmítnout," řekl Deníku Zdeněk Kolman, ředitel Easter Cupu. Takový počet účastníků dosud organizátoři nepamatují. Turnaje bude také provázet zajímavý doprovodný program, v kterém vystoupí krasobruslaři.

Bude to maraton

„Chybět samozřejmě nebudou oblíbené dovednostní soutěže," dodává Kolman. Poslední turnaj série se odehraje nejen v Mostě, ale také na ledě v nedalekém Litvínově.

Nebývalý maraton utkání zahájí ročníky narození 2009 - 2010, tedy kategorie U8. V turnaji bude startovat čtrnáct celků, ve dvou skupinách. Kromě domácího HC Most, který nahlásil dvě mužstva, a pořádajícího Avantgardu Hockey, přijedou ještě dva týmy Letců Letňany, dva týmy lotyšské Pardaugavy a dva celky výběru Czech Stars Team, ale také německý Deggendorf, ukrajinský HC Kryzhinka Kyjev, sousední Slovan Louny a další dva české výběry, Bulls 2009 a Dívčí hokej.