Kometa první třetinu ovládla těsně 1:0 a pak se začalo střílet jako u Verdunu. Ve 32. minutě Severočeši srovnali díky Sukelovi, ale o půl minuty později šli Brňané zpět do jednobrankového vedení z hole Vincoura. Jenže Krušnohorci vyrovnali misky vah ve 38. minutě Hlavou a přes o půl minuty později šli poprvé do vedení 3:2 po trefě Estephana. Kometa ovšem hned na startu posledního dějství srovnala a o minutu později utekla o gól na 4:3.

Litvínovu ovšem stačila jen minuta a bylo opět rovno, když domácího Čiliaka prostřelil Gut. Fanoušci Litvínova nestihli ještě doslavit vyrovnávací branku a vše bylo zase jinak – přesně o 75 vteřin později Kometa rozhodla Kollárem, paradoxně v oslabení. Na tohle vedení už Krušnohorci recept nenašli a po dvou výhrách v řadě zůstali bez bodů.

Hokejista Petr Krátký
Minout prázdnou branku? Moje hloupost! Krátký žije s cejchem, který má i Štefan

Kometa Brno - Litvínov 5:4 (1:0, 1:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Horký (Holík), 33. Vincour (Kratochvíl), 42. Šalé (Kollár, Zbořil), 43. Strömberg (Koblížek), 45. Kollár (Zbořil) – 32. Sukeľ (Š. Stránský, Demel), 38. Hlava (Berka), 39. Estephan, 44. Gut (Hlava).

HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour – Kratochvíl. Trenér: Pešout.

HC VERVA Litvínov: Zajíček (45. Godla) – Jaks, Zile, Šalda, Freibergs, Wesley, Demel (A), Zeman – Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Abdul – Hlava, Gut, Berka – Havelka, Helt, Straka (C). Trenér: Růžička.