Bronzový medailista ze světového šampionátu do 20 let si zahrál ve velkých klubech – před angažmá v české metropoli rozdával hokejovou radost v barvách Slovanu Bratislava. Nyní má chemikům společně s dalšími nováčky pomoci otevřít brány vysněného play off.

Nyní se stěhuje na severu Čech, kam ho nalákal krajan a kouč ambiciózního klubu Vladimír Országh.

„Vzájemně se známe, což je skutečně trochu výhoda, ale na druhou stratu to nehrálo v mém rozhodování extrémní roli. Litvínov mi byl sympatický, když jsem proti němu hrál. Navíc se mi tu hrálo dobře,“ vysvětlil Sukeľ, proč kývl právě na nabídku klubu z Pokrušnohoří.

Po minulé sezoně zvažoval, co dál…

„V jednání jsem byl i se Spartou, ale rozhodla pozice v týmu. Chtěl bych se totiž více prosazovat a věřím, že právě tady dostanu větší prostor a šanci. Rád bych týmu pomohl. Věřím, že se prosadím a budu produktivní. Od svojí hry i dozadu neopustím. Myslím si, že se prosadím i směrem dopředu a budu pro tým platným hráčem, který bude dávat góly. Rozhodně se toho nebojím,“ ujistil.

Po mistrovství světa si odpočinul. S manželkou a dcerou byli na dovolené.

„Zhruba dva týdny jsem trénoval. Nyní jsem v Litvínově a jsem rád, že příprava začala. Vyrostl jsem v Liptovském Mikuláši, kde jsme měli podobnou halu. V zimě tam bylo opravdu velké chladno. Je mi to tedy blízké. Když mi bylo dvacet let, odehrál jsem v Mikuláši dvě sezony. Hrál jsem i přesilové hry a bodově se mi dařilo. Věřím, že se k tomu dokážu vrátit i v dresu Vervy. Důležité je, aby se dařilo týmu. Koneckonců je jedno, jestli vstřelím gól já nebo někdo jiný,“ uvedl v rozhovoru pro web klubu, kde novou sezonu odehraje.

Věří, že bude opět součástí vítězné party. „V týmu je lepší atmosféra, pokud se vyhrává. Věřím, že nám to půjde a nepotká nás žádná větší krize. Chtěl bych, abychom hráli vysoko v tabulce. Jedna věc je papír, ale druhou věcí je, jak nám to půjde na ledě. Minulé pondělí jsme měli první trénink a myslím si, že to nevypadá vůbec špatně. Potřebujeme dobře potrénovat, sehrát se a půjde nám to. Věřím, že budu hrát dobře a přesvědčím o tom všechny svými výkony.“

Další do party, slovenská skupina se rozrůstá

Slovenská kolonie na severu Čech se i nadále rozrůstá. Vedle Denise Godly, Františka Gerháta a Matúše Súkeľa bude v dresu extraligové litvínovské Vervy působit třicetiletý Andrej Kudrna.
Forvard má bohaté zkušenosti, protože v minulosti hrál v Kanadě, na Slovensku a v Čechách. Pravidelně reprezentuje svou vlast na světových šampionátech, dokonce si zahrál i na olympiádě. Už v první dorostenecké sezoně posbíral ve Slovanu Bratislava v 55 zápasech 56 bodů..
Také v jeho případě hrál roli v jeho rozhodování trenér Vladimír Országh.
„Při mém rozhodování to hráli roli, protože pana trenéra znám a i on mě,“ nechal se slyšet v jednom z rozhovorů.