Cibulové kroužky

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 velké cibule
  • 50 g hladké mouky (plus na obalení)
  • 75 ml vody
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
Eva Cikrytová, lektorka zdravého životního stylu
Důležité není jen to, co sníme, ale také kdy to sníme, upozorňuje Eva Cikrytová

Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 cm.

Rozebereme na jednotlivá kolečka.

Úplně vnitřní a první vnější kolečka nepoužijeme. Ty vnitřní jsou moc malá, to vnější bývá moc tenké. Necháme si je na jiné vaření.

Ze všech kroužků odstraníme vnitřní mezislupku (pokud bychom ji tam nechali, tak by strouhanka při smažení opadala).

Poté kroužky namočíme na půl hodiny do studené vody.

Hladkou mouku dáme do misky. Postupně přiléváme vodu a metličkou mícháme, dokud nevznikne hladké těstíčko.

Poté do těstíčka zašleháme jedno vejce. Osolíme a opepříme.

Slijeme vodu z kroužků a ty pak dáme na utěrku a osušíme.

Pikantní stehna
Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině

Olej rozpálíme na zhruba 170 °C.

Jednotlivé kroužky obalujeme v hladké mouce, těstíčku (pozor ať je těstíčko po celém povrchu kroužku) a nakonec ve strouhance (tu hezky ke kroužku přitlačíme).

Smažíme v předehřátém oleji. Občas otočíme. Smažíme do zlatova.

Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a lehce osolíme.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.