Zdroj: Shutterstock
Každou emoci, která k vám z mozku doputuje, vnímáte jako signál, abyste začali jíst, takže jen těžko rozeznáváte skutečné signály fyziologického hladu.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock.com
Váš život je víc než jen jídlo, není to jediná důležitá věc, která přináší radost.
Zdroj: Shutterstock.com
Emoční hlad vzniká v ústech (sbíhají se vám sliny) a v hlavě (prostřednictvím obrazů a myšlenek).
Zdroj: Shutterstock
Stres, shon a nesprávné stravování vám s tělem mohou udělat pořádnou paseku.
Zdroj: Shutterstock
Mnoho lidí zahání deprese jídlem.
Zdroj: Shutterstock
Emoční hlad přijde nárazově, ihned jako blesk z nebe, je velký a naléhavý.
Zdroj: Shutterstock
Ilustrační foto
Zdroj: Shutterstock
OBEZITA. Rizikové faktory: přejídání, nevhodná skladba potravy s velkým podílem vysoce kalorických jídel, nedostatek pohybu.
Zdroj: Shutterstock
Zdraví Čechů nejvíce ohrožuje stres a nedostatek pohybu.
Zdroj: ČTK/PA/Yui Mok
Ilustrační foto
Zdroj: shutterstock.com
Když člověk sníží ve stresové situaci napětí jídlem, dělá to pak automaticky vždy, vysvětluje výživová specialistka Iva Málková.
Zdroj: archiv
V e-knize Jídlo jako radost najdete techniky, jak zahánět emoce jinak než jídlem.
Zdroj: archiv