V Mostě je levonohý slavistický odchovanec na testech. V první den přípravy ho přišel povzbudit i otec a někdejší fotbalista František Veselý mladší.

„Kdyby hrál stabilně v Mostě druhou ligu, tak by to bylo fajn. Ve Slavii nakoukl i do prvního týmu, ale po letní přípravě, kterou vedl trenér Petr Rada, nakonec do áčka už nešel a vrátil se do slávistické juniorky. Teď se bude opět snažit prát o šanci a třeba se jednou do áčka Slavie zase vrátí," řekl na adresu jedenadvacetiletého hráče jeho otec.

Mosteckým trenérům Hofmannovi a Chaloupkovi se v první den přípravy hlásilo 28 hráčů. „Kádr zůstává stejný. Jediný hráč, který opustil náš tým je Martin Šlapák, který se vrátil po půlročním hostování do Příbrami. Jestli ho budeme moci využívat dál, záleží na tom, jak se prosadí v Příbrami. Od Martina mám zprávy, že kdyby se v prvoligové Příbrami neprosadil, tak by měl zájem pokračovat u nás. My o Martina taky zájem máme," řekl sportovní ředitel FK Baník Most Anton Stehlík. A přibylo i pár nových tváří. Již zmíněný Daniel Veselý, z juniorky Dukly Praha kapitán Václav Milec, o kterého Most stál už v létě a opět klub pátral také v zahraničí.

„Půl roku jsme vytipovávali několik hráčů z Chorvatska. Na první trénink dorazili útočník Almir Režič z Radničky Lukavec a Adis Ibrič, obránce z Gradnina Srebotničky. Do přípravy A mužstva se také zapojili dva hráči z kádru U19 a sice Matěj Koudelka a Jan Bohó," doplnil dále Anton Stehlík s tím, že další tři fotbalisté z Chorvatska se k týmu připojí v nejbližších dnech. Jsou to Ivan Jakovljevič z Osieku, Aldin Džafič, útočník z první ligy, a Aladin Šišič, útočník, který působil v estonské lize. „Všechny otestujeme a uvidíme, kdo se prosadí a bude přínosem pro mužstvo. Testy každopádně nebudou trvat více než tři týdny," uzavřel sportovní ředitel.