„Před deseti dny přes moje kontakty v Německu došlo k tipu na trenéra Jerata, který byl v tu chvíli bez angažmá. Trenér dostal informaci, že bychom měli zájem o jeho služby. Během těch deseti dnů se rozhodoval o našem klubu a sháněl o něm informace, ale nejen o klubu, ale i o městě, tak i hráčích. Včera sledoval zápas s Žižkovem a po zápase došlo k jeho angažování. V tuto chvíli je připraven na příštích sedm zápasů něco s týmem udělat," vysvětlil sportovní ředitel Baníku Most Anton Stehlík. Jerata klub angažoval na dva měsíce s výhledem na další spolupráci.

„Chtěl bych se s týmem dostat v tabulce výše. Sledoval jsem včera tady na stadionu zápas s prvním týmem druhé ligy (Most hrál se Žižkovem 2:2). Baník se ukázal jako kvalitní tým, který umí pracovat na míči. Jen škoda té remízy, včera to bylo na vítězství. Podobný problém byl také v Olomouci, kdy Most vedl, ale nakonec prohrál. Na to bych se chtěl zaměřit. V závěru zápasu důležitým hráčů v týmu dochází šťáva. Chci aby se tým zápas od zápasu o jedno nebo dvě procenta zlepšoval, když se nám tohle povede, tak mužstvo bude mít lepší výsledky. Když se bude vyhrávat, tak i kluci se budou cítit lépe," řekl německý trenér, který tým povede o víkendu v Pardubicích.

„Nevím, kde pátral, ještě mi to neřekl, ale trenér Jerat už má o Pardubicích hromadu informací," zaujalo Stehlíka jak se nový kormidelník chystá k zápasu.

„V tomto týdnu se budu s týmem seznamovat, pracovat na psychice hráčů, s tím, že jednoznačným cílem pro nás bude udělat tři body v Pardubicích, nebo alespoň jeden. Ale hlavním cílem jsou tři body. Je jedno jakým způsobem je získáme, zda 1:0 nebo 2:0, ale prostě jedeme do Pardubic pro body. Hráči musí mít hlavu nahoře, ale nos dole," poukázal na to, že pokora je důležitá, ale aroganci nechce u hráčů vidět. Povede se mu splnit daný cíl?