„Je to sranda jet s klukama, doporučuji, máme nové zážitky," usmál se mostecký útočník Daniel Kasal, hrdina zápasu, který si připsal vítězný pokutový kop. A nebude to mít zadarmo.

„Jsem spokojený, jen za vítězný gól musím koupit flašku," culil se. „Mrzí nás, že nejsou všechny tři body, ale také dva jsou úspěch," dodal Kasal.

Hanáci přitom ani ne za čtvrt hodinu vedli o dvě branky, když se trefili Tomáš Režný a David Lošťák. „Utkání jsme měli rozjeté na tři body. Samozřejmě Most je kvalitní mančaft, ale vzhledem k tomu, že jsme hráli ze zatáhlé obrany a do rychlých protiútoků, vyhovovalo nám to a hostům dělalo velké problémy. Nastoupili jsme velmi dobře, hráče Mostu jsme nenechali kombinovat, gólmana Bíra střílet a rozehrávat jejich nacvičené akce. Rychlé protiútoky jsme zakončili dvěma góly do poločasu, vypadalo to velmi dobře," vracel se k první půli olomoucký hráč Antonín Čech.

Domácím vrátil vedení Petr Kobylík, deset minut před koncem poslal duel do penaltového rozstřelu hostující Michal Macháček.

„Domácí byli hrozně zalezlí, ale měli jsme dost šancí, které jsme neproměnili, třeba já v poslední minutě úplně před hvizdem. Byli hratelní, udělali jsme však pár chyb vzadu," litoval hostující Kasal, který příští sobotu poprvé navlékne dres české reprezentace do 21 let při Evropském poháru v malém fotbalu ve Znojmě.

„Nominace mě překvapila a jsem moc spokojený. Vašek Šlégr (brankář) mi říkal, ať si připravuji písničky na uvítání," zmínil radu mosteckého parťáka a aktuálního mistra Evropy do 21 let.

Mostečtí tedy stále udržují kontakt se špičkou tabulky a to vše při předpokladu výrazně většího bodového zisku v jarní části ligy, kdy většina nejsilnějších soupeřů bude naopak cestovat do Mostu.

Do zápasu v Olomouci Most vyslal sestavu: Bíro Ondřej „C" brankář, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Karaus Tomáš, Macko David, Macháček Michal, Nový Petr, Šlégr Patrik a Šlégr Václav.

(kar, aj, vev)