Představoval-li již původní úvodní zápas s Východočechy těžký začátek, odstartovat do ligy v Jihlavě, je ještě výrazně větší výzva. Jihlavští patří dlouhodobě k té lepší polovině ligového pelotonu a pro Most platili vždy za spíše méně oblíbeného soupeře.

Poslední vzájemný zápas těchto soupeřů z minulé sezóny pak musí Severočechy budit ze sna ještě dnes. Čtyři minuty před koncem zápasu ještě Most zvyšoval na 5:3, aby nakonec opouštěl hřiště s prázdnýma rukama po prohře 5:6. Je tak jasné, že je Jihlavě jednak co vracet a zároveň je dobře vidět, na jak kvalitního soupeře Most v neděli v 17:30 narazí.

„Po pravdě bychom Jihlavu radši potkali až v dalších kolech. Není to soupeř tak říkajíc na rozjezd. Její kvalita je velmi vysoká a zejména doma je nesmírně silná. Na druhou stranu je to soupeř, který díky své technické kvalitě hraje za každou cenu vždy fotbal a není třeba se s ní nějak fyzicky přetlačovat, což nám, myslím si, celkem vyhovuje. I náš výkon se snažíme stavět spíše na herní kvalitě, než na nějakém buldočím nasazení,“ začal s hodnocením blížícího se utkání vedoucí mosteckého týmu, Aleš Janeček.

Mostecký fotbalový klub (vpravo) hraje netradičně v neděli. V sobotu se totiž na jeho stadionu koná mezinárodní turnaj Memoriál Václava Ježka.
Víkendový fotbal: Startují nižší soutěže. Začíná i nový FŠ Litvínov

„Každopádně doufám, že v Jihlavě podáme dobrý výkon, za který se nebudeme muset stydět a sami uvidíme, na co to bude nakonec stačit. Rozhodně bych ale nerad zažil stejné pocity, jaké jsem měl po našem posledním utkání v Jihlavě. To KO nakonec bylo opravdu tvrdé. Takové ticho jsem v kabině snad nikdy neslyšel,“ pokračoval Janeček.

„Vzhledem k následnému „dvojboji“ Brno, Praha by bylo určitě dobré teď nějaké body ukořistit. Rozhodně nám tak v neděli držte palce,“ zakončil Janeček výzvou směrem k mosteckým fanouškům.

O tom, jakým výsledkem skončí zápas Jihlava – Most, se rozhodne tuto neděli od půl šesté večer.

(aj, vev)