Severočeši opět dokázali na venkovní zápas vyslat silnou sestavu v podobě - Bíro Ondřej "C" - brankář, Boček Martin, Haviar David, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Macko David, Polák Jakub, Popelka Vít, Pyskatý Jan a Svoboda Lukáš.

Domácí je pak přivítali ve složení - Holan Hynek - brankář, Bělohlávek Ondřej, Drašnar Ondřej, Havelka Lukáš, Hloušek Dominik, Junek Patrik, Malý David, Mezera Jan, Štochl Martin, Ťapaj Tomáš a Tošovský Jakub "C".

Střetnutí se v podstatě hned od úvodního hvizdu začalo vyvíjet lépe pro Most. Ten šel do vedení již ve druhé minutě utkání, když přesně mířil David Macko po přistrčení Daniela Kasala. Stejně tak, jak snadno padl první gól, tak se pak naopak dlouho oba týmy nebyly schopny ani propracovat do nějaké vyloženější šance. Bohužel pro hosty to byla Příbram, kdo po nedůslednosti v mostecké obraně tento stav jako první prolomil, když přesně mířil Ondřej Bělohlávek. Již o dvě minuty později šli ale hosté opět do vedení. Nekompromisní střelou pod břevno zakončoval Kasal po asistenci Víta Popelky. Dvě minuty na to již Most odskočil do dvougólového vedení. Rychlý brejk zakončoval Macko po nahrávce Stanislava Levého.

Náborová akce mosteckých fotbalistů
FOTO: Tak baví fotbal, poznaly děti na mosteckém stadionu

Přestřelka pokračovala a o minuty později odpovídal za příbramské Patrik Junek. A hned v další minutě vracel Mostu dvougólový náskok Jan Pyskatý po asistenci Popelky. Bohužel tento bezpečný náskok mosteckým do půle nevydržel, neboť na poločasových 3:4 korigoval příbramský Jan Mezera.

Do druhého poločasu se tedy šlo s mosteckým vedením, ovšem nijak bezpečným a stále poněkud ospalý výkon hostů dával tušit, že vše nemusí proběhnout bez problémů. To se bohužel potvrdilo, když v sedmé minutě druhé půle vyrovnal za domácí barvy Lukáš Havelka. Teprve tento gól Most probral a ten v následujících dvou minutách rozhodl. Dvakrát po sobě se dokázal ve skrumáži prosadit před příbramskou brankou hbitý Lukáš Svoboda (poprvé nahrával Stanislav Levý a podruhé Martin Boček) a Severočeši rázem vedli opět o dva góly. Tento jejich náskok ještě zvýraznil ve čtyřicátésedmé minutě špatnou příbramskou rozehrávku do prázdné brány pohotově trestající Kasal. Příbram sice po dvou minutách využila nedůslednost v mostecké obraně a na 5:7 korigoval Ondřej Drašnar, ale to již bylo přes mírný závěrečný tlak z jejich strany vše a Most si tak domů odvezl plný počet bodů a poskočil na čtvrté místo superligové tabulky.

„Opět se potvrdilo, že Příbram je pro náš fotbal dobrý soupeř. Oba týmy vsadily spíše na ofenzivu, čemuž ostatně odpovídá i divoký výsledek, a ta naše byla prostě produktivnější. Neřekl bych, že Příbram byla výrazně horší. Také si vytvářela šance, ale ty buď nebyly dostatečně kvalitní, a nebo je neřešila dobře,“ zahájil své pozápasové hodnocení mostecký lodivod Vojtěch Benda.

„Bohužel musím říct, že jsme to Příbrami zejména v první půli trochu usnadňovali naším poněkud ospalým a nekoncentrovaným výkonem a zbytečně jsme ji nechali vrátit se do zápasu. Každopádně vše dobře dopadlo, klukům patří poděkování a my se nyní můžeme soustředit na naše dva poslední soupeře v tomto ročníku, jimiž budou doma Plzeň a na závěr venku silná Praha,“ uzavřel Benda.

Plavkyně a reprezentantka Simona Kubová v kanceláři primátora Marka Hrabáče převzala trofej za nejúspěšnějšího sportovce měsíce dubna.
Olympionička Kubová je nejúspěšnějším sportovcem měsíce dubna

Aleš Janeček