Vítěz na čele tabulky odskočil Mostu o šest bodů a už jej nikdo nedožene. „Zápas jsme si užili. Vstoupili jsme do něj s tím, že chceme za každou cenu udržet první místo v tabulce, Most byl za námi a nechtěli jsme nechat nic náhodě. Vlétli jsme do utkání naplno a projevilo se to na výsledku,“ prohlásil útočník Staropramenu Daniel Žížala.

Kdyby Most zvítězil, dotáhl se na Staropramen. Takhle ho ovšem na druhé pozici ohrožuje jiný pražský klub Koráb, který ztrácí tři body a v úterý uzavře základní část duelem na hřišti páté Plzně. „Možná, že nebudeme ani druzí a je to škoda. Pomýšleli jsme na první místo a může z toho být třetí, což jsme nechtěli. Superligu hraji půl roku, moc neznám týmy ze druhé části soutěže, ale Dan Kasal s Ondrou Bírem říkají, že mužstva se tam Mostu bojí. Samozřejmě v Blanensku jsou dobří kluci z reprezentace, ale potrápit je určitě můžeme,“ uvažoval mostecký forvard Pavel Exner.

Most přitom šel na domácím hřišti do vedení hned v první minutě, když se prosadil Jaroslav Holman. „Dostali jsme sice gól, ale věděli jsme, že je před námi hodně času a v malém fotbale padá spousta branek. Prohrávat v první minutě 0:1 nic neznamená, hráli jsme svoji hru a nakonec se nám podařilo zvítězit krásným výsledkem,“ radoval se Žížala.

Meziboří (ve tmavém) doma složilo Ohníč 4:0.
Kopisty dohnaly lídra tabulky z Nového Sedla až k rozstřelu

Za sedm minut srovnal Jindřich Novotný a po něm Tomáš Rossmann, Žížala a Ondřej Žežulka zařídili hostům poločasové vedení o tři branky. „Rozehráli jsme a hned jsme dali gól. Čekali jsme, že to může jít. Najednou to ale hostům začalo padat. Když nám přijel ještě Martin Boček, říkali jsme si, že s tím něco lze udělat, ale skóre narůstalo a pak se to trochu vymklo,“ hlesl Exner, který ve 38. minutě snížil na 2:7.

Pražané potom přidali ještě šest branek a dokráčeli si k pohodové výhře. „Bavili jsme se o tom, že byli dravější, rychlejší, útočnější. My jsme měli v sestavě hodně útočníků, dělalo nám hrozné problémy bránit, měli jsme pomalu jednoho obránce, což nejde. Nesešli jsme se v nejsilnějším složení, což na Prahu dělá dost. Na hostech šlo vidět, že to byli fakt fotbalisté, nedělalo jim problém mokré hřiště ani balon, pršelo hodně, ale dokázali si s tím poradit,“ uznal Exner.

Žížala s Rossmannem se dohromady trefili čtyřikrát, dvakrát Novotný s Žezulkou a jednou se prosadil zkušený Pavel Šultes. Staropramen ve čtvrtfinále narazí na Olomouc. „Pro nás je první místo určitě důležité, vyhneme se silným soupeřům Brnu nebo Blanensku. Zda narazíme na Ostravu, nebo Olomouc, už nám bylo jedno. Věříme, že se přes čtvrtfinále dostaneme. Pak přijdou těžší zápasy, ale myslíme na celkové vítězství v soutěži,“ dodal Žížala.

Takhle šel čas litvínovských legend, Viktora Hübla a Františka Lukeše.
FOTO: Takhle šel čas litvínovských legend, Viktora Hübla a Františka Lukeše

Most – Staropramen Praha 2:13 (1:4)

Branky a nahrávky: 1. Holman (Harzer), 38. Exner (Kasal) – 8. Novotný (Šultes), 12. Rossmann (Žežulka), 19. Žížala (Novotný), 23. Žežulka (Šultes), 31. Žežulka, 34. Žížala, 37. Rossmann (Žížala), 44. Rossmann (Žežulka), 47. Novotný (Šultes), 49. Žížala (Šultes), 50. Žížala (Rossmann), 53. Šultes (Žížala), 59. Rossmann (Baran). Rozhodčí: Šik – Dočekal. ŽK: Boček (Most).

Most: Ondřej Bíro (C) – Pavel Exner, Antonín Harzer, Jaroslav Holman, Daniel Kasal, Jiří Zigmund, Tomáš Zetka, Martin Boček, Vojtěch Benda.

Staropramen Praha: Tomáš Bezstarosti – Tomáš Rossmann, Ondřej Žežulka, David Baran (C), Jindřich Novotný, Daniel Žížala, Pavel Šultes.