Souš se musela obejít bez zraněného zkušeného brankáře Michala Ungera, který se v Modlanech zranil. V Hostouni navíc trenér Pavel Koutenský vyzkoušel dva hráče z Bosny a Hercegoviny – Almira a Riada. První jmenovaný otevřel střelecký účet hostů. Nejkrásnější akci zápasu soušští předvedli ve 27. minutě. Dlouhý balon poslal stoper Johana na Hlaváčka, který na půlící čáře vyhrál hlavičkový souboj, z toho vytěžil útočník Štípek, který si vyměnil na dvakrát míč s Christofem a právě kanonýr Štípek ze sedmi metrů zakončoval, ale brankař domácích střelu zlikvidoval.

O čtyři minuty později ale už Souš udeřila gólově. Krajní obránce Fiřt vyvezl míč na polovinu domácích, poslal ho pod sebe na Hlaváčka, který si obhodil protihráče a od brankové čáry v blízkosti rohového praporku poslal ostrý míč na přední tyč domácí branky, kde si výborně naběhl Almir a tvrdou hlavičkou nedal domácímu brankaři šanci 0:1.

Právě testovaný hráč z Bosy a Hercegoviny odstartoval kanonádu Souše. O osm minut později byl před domácí brankou faulovaný Štípek a ten samý hráč proměnil nařízenou penaltu.

Po obrátce stran stačilo Souši osm minut, aby vstřelila třetí branku. Zápotocký tvrdou střelou zvýšil gólový účet hostů. Do konce zápasu se pak prosadil ještě jednou Štípek. Hosté se trefili v prvním poločase ze sporné ofsajdové situace.

„V utkání jsme zaslouženě zvítězili, byli jsme lepší, více na míči. Mohl jsem prostřídat více hráčů a vyzkoušet si různé varianty a složení mužstva. S výkonem a předvedenou hrou je spokojenost, ale důležitý bude začátek mistrovské soutěže," ohlédl se za předposledním přípravným střetnutím trenér Souše Pavel Koutenský.

FK Hostouň – TJ Baník Souš 1:4 (1:2)
Branky Souše: 31. Almir, 39. Štípek z PK, 53. Zápotocký, 63. Štípek.
Sestava Souše v 1. poločase:
Švarc – Fiřt, Johana, Bohata, Ihracký – Christof – Hlaváček P. Hynek, Riad – Štípek, Almir.
Sestava ve 2. poločase:
Hanus – Horák (63. Bartoš), Johana (63. Horák),Bohata, Pátek-Christof (63. Wagner) – Hynek (63. Svoboda), Hlaváček Martin Hlaváček P. (75. Riad) – Štípek (75. Almir), Zápotocký.