Turnaje se zúčastnilo šestnáct týmů včetně Sparty nebo Slavie. Mostečtí kluci se ve skupině A postupně utkali právě s favorizovanou Slavií Praha, dále Jeléniou Gorou (Polsko), Kolínem, Slovanem Liberec, Fotbalovou akademií Petra Voříška, Juniorem Chomutov a Olympií Bruntál. Mladíci z MFK všechny zápasy ve skupině vyhráli a co víc těší trenéra Tomáš Raina, že všechny soupeře herně přehráli.

Vzhledem k jinému systému turnaje, kdy se hrálo na větší počet vstřelených branek, nakonec Mostečtí i přes svou herní dominanci v základní skupině skončili druzí za Slavií Praha, která měla 56 vstřelených branek. Mostečtí byli též agilní, ale vstřelili o něco méně gólů a to 41. MFK se tedy utkal o třetí místo s výborným silově a technicky vybaveným mužstvem TJ Praga Praha. Toto utkání se hrálo již za velkého deště, přesto bylo reklamou na dětský fotbal. Mostečtí do samého závěru prohrávali o jednu branku a i díky obrovské snaze za každou cenu hrát fotbal do poslední chvíle utkání vyrovnali a dovedli ho k penaltovému rozstřelu, kde nakonec byli šťastnějším týmem a získali na tomto velkém turnaji parádní bronzové medaile. Uznání si vysloužili i od organizátorů turnaje a také od trenérů svých soupeřů za předvedenou hru a fotbalovost. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Tomáš Lipert, nejužitečnějším hráčem týmu byl zvolen Šimon Vorlíček.

Dračí lodě na Matyldě v Mostě.
FOTO: Dračí lodě na Matyldě v Mostě. Padl rekord. Vítězný tým jásal

„Jsem rád, že se klukům na dle mého názoru organizačně nejlepším turnaji v ČR dařilo a navíc prošli turnajem bez ztráty kytičky. Vstřelili velké množství branek, a co víc, činnosti naučené v tréninku si přenesli do utkání, což pro nás trenéry je důležitější jak samotný výsledek utkání. Jsem za kluky šťastný, je hezké vidět ty rozzářené dětské tváře po turnaji. Kluci v turnaji uspěli hlavně díky své technické vybavenosti, srdíčku, vzájemné spolupráci a radosti z fotbalu, kterou si přenášeli bez nervozity postupně do každého utkání,“ hodnotil trenér mostecké přípravky Tomáš Rain.

Sestava MFK: Tomáš Lipert, Ondřej Tampa, Kryštof Král, Šimon Vorlíček, Kryštof Kučera, Josef Libecajt, David Bebák, Tony Phan, Josef Král. Trenér: Rain Tomáš.