Rok 1960 znamenal v Mojžíři na Ústecku důležitý milník, vznikl zde totiž fotbalový klub. U zrodu stáli pánové Josef Čech, František Ságl a Miroslav Filégr. V dubnu byla založená Tělovýchovná jednota a o něco později se slavnostně otevíral sportovní areál. Miroslav Filégr veškerou činnost TJ zaznamenával do kroniky, která se dochovala do současnosti.

„26.červen, byl pro nás slavnostní den, den otevření hřiště. Dopoledne jsme soutěžili v lehké atletice, odpoledne jsme se seřadili u Ligny a společně přišli na hřiště, kde jsme za zvuku hymny vztyčili státní vlajku. Poté děti z mateřské školy předvedly několik her na hřišti. Jelikož se žákům nedostavil soupeř z Povrlů, nastoupilo prvé družstvo proti druhému s výsledkem 0:0. Pak hráli mezi sebou staří páni 1:0 a nakonec A mužstvo proti Valtířovu 2:5,“ cituje z kroniky předseda TJ Mojžíř Zdeněk Stárek.

Roudnice nad Labem - Jablonec nad Nisou, 2. kolo Ondrášovka cupu 2011/2012. Zmíněný střet, který Davida Lafatu (v zelenobílém) pořádně bolel.
Roudnice: Kolébka české kopané aneb první fotbalový zápas v našich zemích

Mojžíř vychoval celou řadu šikovných hráčů. „Nejúspěšnějšími odchovanci jsou Ota Vymetal, který bavil místní diváky svou vytříbenou technikou. Dále pak Jiří Ondrka ml., který se v mládežnickém věku ukázal v dresu Blšan, aby se později s tímto klubem probojoval do Intertoto Cupu a mezi tyčemi kryl záda Petru Čechovi. Dále i Zdeněk Stárek ml., který se prosadil v mládežnických týmech Neštěmic a Teplic, v dospělosti se dostal do sestavy druholigového FK Ústí nad Labem,“ připomněl předseda.

Nesmírně důležitou osobou pro Mojžíř je Josef Kolankiewicz. Muž, který je s klubem spojený od jeho vzniku až do současnosti. Po skončení aktivní kariéry se stal činovníkem klubu a postupně vystřídal funkce trenéra, předsedy, hospodáře a sekretáře, kterým je až dodnes.

Neštěmice - Sparta Praha, pohár ČMFS 2004/2005.
Sparta „podrazila“ Neštěmice, s béčkem se pak na postup nadřela

Mojžíř byl také jedním z posledních klubů na Ústecku, který hrál na škváře. Trávník měl až v roce 2006.