V prvním zápase nedělního programu se proti sobě postavili Inseminátors FC a Jablíčka Chomutov. Ta sice před týdnem podlehla Inseminátors 2:6, ale v této odvetě se chtěla pokusit o zázrak a vývoj semifinále obrátit. K tomuto cíli nastoupila v ještě silnější sestavě, než tomu bylo před týdnem a po celý zápas se pak prezentovala velmi dobrým výkonem, byla častěji na míči a neustále se tlačila do obranných řad Inseminátors. Ti však hráli opět velmi chytře a účelně a nesmírně efektivně dokázali trestat každou chybu či nedůslednost Jablíček. Přes veškerou snahu Jablíček to tak byli opět jejich soupeři, kdo častěji střílel góly a navyšoval dále své vedení. Inseminátors nakonec slaví postup do letošního finále po totožném vítězství, jako tomu bylo před týdnem, tedy 6:2 (tentokráte po poločase 3:2).

V jejich řadách opět podal mimořádný výkon Ezequiel Rosendo, který si připsal zápis 2+1. Ze spoluhráčů se mu vyrovnal rovněž skvěle hrající David Schettl (také 2+1). Zbylé góly pak v barvách vítězů vstřelili Martin Boček (1+1) a Petr Nový (1+0).

Oba semifinálové zásahy poražených nesou podpis Martina Šlajchrta (1+1), který byl pro vítěze jednoznačně největší hrozbou a po celé utkání se prezentoval skutečně nadstandardním výkonem. Druhý zásah poražených si po jeho asistenci připsal Rostislav Šroub (1+0).

Tento zápas tedy poslal do finále Inseminátors FC a o jejich vítězi měla rozhodnout hned následující odveta, ve které se střetly dva mimořádně silné týmy a to Atlético Most a Gamblers Most. V tomto semifinále byly karty rozdány mnohem vyrovnaněji a týden staré těsné vítězství Gamblerů 2:1 v pozici hostů slibovalo drama i do odvety.

Černí andělé.
Andělé v Rusku těsně prohráli. Dokážou doma otočit?

Obě družstva opět nastoupila ve velmi silných složeních a to včetně tří mistrů světa (Ondřej Bíro, Tomáš Režný a Michal Salák) v zelenočerných dresech Gamblers Most. A byli to právě Gambleři, kdo se po gólu Václava Štípka, kterému z rohu nahrával Milan Macháček, ujal vedení. To dokázali ještě navýšit, když se prosadil Jakub Záruba po asistenci Martina Tancoše. Za jejich vedení 2:0 s ohledem na týden starý výsledek bylo Atlético postaveno před úkol vstřelit minimálně tři góly na postup do finále a to vše proti soupeři protřelému řadou reprezentačních startů, boji o titul mistra republiky či představením v rámci Ligy mistrů malého fotbalu. Přesto se Atlético do tohoto úkolu pustilo a nakonec v této výzvě skutečně obstálo. Již ke konci prvního poločasu začalo přebírat otěže zápasu a tlačit se častěji do zakončení. Za tuto svou snahu bylo odměněno ještě v prvním poločase snížením na 2:1 po zásahu výborně hrajícího Michala Leibla (asistence Daniel Kasal). Ve druhé půli pak Atlético vyrovnalo zásahem Jakuba Hruštince (přihrával David Batelka), aby nakonec vítězný a zároveň postupový gól vstřelil kapitán Atlética Adam Koudelka po střílené asistenci Michala Leibla.

Po tomto zápase tedy bylo jasno o druhém letošním finalistovi a zároveň o tom, že úřadující mistři Gamblers Most se letos představí pouze v malém finále o bronzové medaile.

Samotný finálový den, který rozhodne o letošních medailistech i vítězích individuálních cen za play-off fázi, se odehraje příští neděli od dvanácti hodin a příznivci mosteckého malého fotbalu jsou na toto vyvrcholení letošního ročníku srdečně zváni.

Aleš Janeček