Fotbalový program odstartovalo střetnutí mezi FK Baník Souš – garda a týmem Old Bridge. Tento nesmírně kvalitní a vyrovnaný zápas nenašel až do závěrečného hvizdu rozhodčího svého vítěze, když byl ukončen za stavu 2:2 (poločas 2:2). Za Baník Souš přesně mířili Jan Fleišman a Nikola Levojevič a to po asistencích Martina Kováře a Jiřího Lovíška. Za Old Bridge se dvakrát prosadil letošní nováček v jejich dresu Jan Urbánek a to po přihrávkách Lukáše Pelikána a Tomáše Raina. Vzhledem k tomu, že utkání nemělo po konci řádné hrací doby svého vítěze, následovaly pokutové kopy o jeden bonusový bod navíc. V nich byli úspěšnější střelci týmu FK Baník Souš – garda, kteří si tak z utkání odnáší body dva, zatímco tým Old Bridge si do tabulky připisuje bod jeden.

Následovalo na góly ještě o trochu chudší utkání mezi hráči týmů Mostecké pumičky a míchačky a Rafani Most. To pro sebe po těsném výsledku 2:1 (poločas 1:1) získali hráči Pumpiček, když oba jejich zásahy zařídil Jiří Žiga (1+1). Bodově ho doplnili Ondřej Kobylák (1+0) a Rudolf Fartág (0+1). Za Rafany mezi tři tyče mířil Jiří Bernhard po přihrávce kapitána Michala Andrlíka. Gólman Pumpiček, Daniel Soldan, se stal s jediným obdrženým gólem brankářem tohoto kola.

Dobroměřický Ondrej Matyáš se snaží překonat brankáře Ervěnic Petra Červenku. Dobroměřice vyhrály 4:1.
Tři kluby dělí v krajské A. třídě bod. Proboštov šlágr vyhrál a vede

Program uzavřela v rámci neděle největší „přestřelka“. TEAM FC AUTO Va-St se střetl s Jatky Matějka. Ačkoli pro sebe hráči v oranžových dresech FC AUTO Va-St dokázali získat poločas 3:2, byli to nakonec oni, kdo opouštěl hřiště s prázdnou po porážce 4:3. Jednoznačně největší měrou se o to zasloužil nováček v dresu Jatek Jaroslav Hrvol (3+0), který si tak připsal cenný hattrick a stal se střelcem i bodujícím tohoto nepříliš gólového kola. K němu se bodově přidali jeho spoluhráči Tomáš Beran (1+1), Vojtěch Benda (0+2) a David Smetánka (0+1). Nejproduktivnějším v barvách TEAM FC AUTO Va-St byl Jaroslav Dvořák (0+2). Góly však stříleli jiní a to Tomáš Bechyně, Marcel Březina a Tomáš Veselovský (všichni 1+0). Zbylou asistenci si připsal Jan Ladomerský.

V čele neúplné ligové tabulky jsou aktuálně týmy Old Bridge a Jatka Matějka (shodně po 7 bodech), následované týmy FK Baník Souš – garda a Mostecké pumičky a míchačky (oba po 5 bodech).

Kanadskému bodování soutěže momentálně vévodí čtveřice čtyřbodových hráčů a to Jaroslav Hrvol (Jatka Matějka), Libor Výdurek (Mostecké pumpičky a míchačky), Martin Krupka (Old Bridge) – všichni 4+0 – a Vojtěch Benda (Jatka Matějka) – 1+3.

Program Seniorligy Most bude pokračovat zase tuto neděli (24.10.) dalšími třemi zápasy.

Aleš Janeček