Kolo otevřel střet mezi Atléticem Most a Švejkem. Atlético dlouho nedokázalo zvýšit obrátky po týden starém velmi snadném vítězství a jeho hráči jakoby odmítali vzít na vědomí, že tentokrát již proti nim stojí mnohem silnější soupeř. Švejk dlouho držel s favoritem krok a poločasovou přestávku trávil za velmi přijatelného stavu 3:2 pro Atlético. To však po půli přece jen dokázalo roztočit svůj obávaný kolotoč nahrávek a skóre v jeho prospěch začalo rychle narůstat. Hráči Atlética Most po závěrečném hvizdu nakonec opouštěli hřiště s jasnou výhrou 11:2. Nejproduktivnějším hráčem vítězů byl skvěle hrající Jakub Hruštinec (3+2). Toho doplňovali zejména tříbodoví Adam Koudelka (3+0) a Jan Štefko (0+3) či dvougólový David Černý (2+0). Za poražené v prvním poločase přesně pálili Matyáš Kerner a Zdeněk Tureček (oba 1+0).

Druhé utkání dne proti sobě svedlo týmy proOFFICE a VEM Most. Tento zápas byl dlouho velmi vyrovnaný a po první půli, kterou těsně vyhrál proOFFICE 2:1, se stále mohly stát vítězem oba týmy. V druhé polovině zápasu však již jasně dominovalo mužstvo proOFFICE a nakonec šlo do sprch s výhrou 9:1. Nejvýrazněji se pod výhru podepsali Vojtěch Benda a Matěj Šanoba (oba 2+1) a Ondřej Čvančara (1+2). Za VEM Most přesně pálil Jan Herák po nahrávce Lukáše Müllera. Gólman vítězů, Petr Walz, se s jedinou obdrženou brankou stal brankářem kola.

Litvínovský trenér Jiří Šlégr při zápase v Jihlavě.
Urputnou řežbu ovládla Dukla, Litvínovu uštědřila první porážku v baráži

V poledne vyzvali, v minulém kole plně bodující, Avengers Most Jablíčka Chomutov. Zatímco se Švejkem si však minulou neděli Avengers poradili, Jablíčka již byla přeci jen nad jejich síly. Skvěle hrající chomutovští zástupci slavili vítězství 10:5 po poločase 6:2. Hned čtyřmi kanadskými body se prezentovali Jan Kopta (3+1) a Rostislav Šebek (0+4). Hattrickem se k nim připojil Tomáš Banovič (3+0). Poražené táhli Václav Zaspal (2+1) a jako správný kapitán David Berki (1+2).

Následoval divoký zápas mezi Inseminátors FC a Katalánci. Přestože Inseminátoři ze začátku určovali tempo utkání a v poločase vedli pohodlně 4:2, byli to nakonec Katalánci, kdo po skvělém návratu do zápasu slavil konečnou výhru v poměru 5:4. Nejproduktivnějšími hráči vítězů byli tříbodoví Jakub Hošek a Ladislav Kobylák (oba 2+1). V dresu poražených pálil osvědčený Martin Boček (2+0), dvěma asistencemi se pak ukázal Michal Netolický (0+2).

Kolo uzavřelo utkání mezi Gamblers Most a GMS Most. GMS se bohužel nesešlo v ideální sestavě a pro silné Gamblery tak nepředstavovalo dostatečnou výzvu. Gambleři zápas pevně kontrolovali a nakonec si dokráčeli pro tři body za výhru 10:4. Nejproduktivnější v dresech vítězů byli čeští reprezentanti v malém fotbale David Macko (3+2), Michal Salák (2+3) a Tomáš Režný (1+3), doplňovaní novou gamblerskou akvizicí, Vladimírem Pátkem (3+1). Za poražené vyčnívali Petr Bohata (2+1) a Vít Popelka (1+1).

Jan Ptáček je skalním fanouškem Litvínova. Takhle dopadl po zápase na Kladně.
Po zápase skončil v nemocnici. Fanoušek Vervy má zlomený nos a žebra

Po prvních dvou kolech ročníku se v čele ligového pelotonu usadila trojice neporažených, Atlético Most, Gamblers Most a Katalánci.

Kanadské bodování aktuálně ovládá dvojice Adam Koudelka (10+4) a Jakub Hruštinec (6+8) z Atlética Most. Za nimi následuje dvojice z GMS Most, Petr Bohata (8+1) a Vít Popelka (1+8).

Adam Koudelka vládne s deseti zásahy i nejlepším ligovým střelcům před Petrem Bohatou (8) a Jakubem Hruštincem (6).

Nejlepšími nahrávači jsou Jakub Hruštinec a Vít Popelka s osmi asistencemi před Rostislavem Šebkem (6).

Třetí kolo je na programu opět příští neděli a jeho diváckým vrcholem bude jistě střetnutí mezi Katalánci a Gamblers Most, v němž se utkají letos doposud neporažení.

Aleš Janeček