Druhé utkání dne proti sobě postavilo družstva FC Katalánci SWAG a Hospoda ULITA. Oba týmy budou letos jistě pomýšlet vysoko a tomuto faktu odpovídala i kvalita zápasu. V něm Katalánci dokázali nakonec ULITU porazit těsně 2:1 po poločase 1:0. Za vítěze pálili Pavel Suvák a z pozice brankáře Lukáš Pechar (oba 1+0). Ten tak dokázal v minulém kole podržet svůj tým v ofenzivě vstřeleným hattrickem a nyní naopak dosáhl na titul brankáře kola s jediným obdrženým gólem. Jediným střelcem ULITY byl Jaroslav Dvořák.

Poledním zápasem byl střet mezi GMS Most a Inseminátors FC. V něm Inseminátoři hrající bez střídání podlehli v silné sestavě hrajícím GMS Most 3:8. Po třech bodech si v jejich barvách připsali Jan Vrátil a Vladimír Wagner (oba 1+2) a David Gábel (0+3). Po dvou gólech pak vstřelili Matěj Procházka a Ezequiel Rosendo (oba 2+0). Kuriózní zápis z utkání si připsal kapitán GMS Most, Petr Hrach. Ten k jedné asistenci přidal osmnáct stehů za tržnou ránu ve tváři. V řadách Inseminátors na své představení z minulého týdne navázal Martin Boček, který vstřelil všechny góly svého týmu. Dvěma asistencemi mu k tomu pomohl Jiří Krejčík.

Předposlední zápas dne proti sobě svedl FC Levels a Old Bridge. Levels se dokázali oklepat z porážky v úvodním kole a tentokrát zvítězili přesvědčivě 12:2. Old Bridge se opět prezentovali sympatickým výkonem s dostatkem fotbalovosti, ale na kvalitu a nasazení Levels to bylo málo. Po čtyřech bodech si ve žlutých dresech vítězů připsali Michal Hronek, Karel Kraitl a Jakub Schuchardt (všichni 2+2). Tři kanadské body pak brali Petr Zíbar (2+1) a Marian Vavrinec a Daniel Zícha (oba 1+2). Oba góly poražených vstřelil Michal Broskovics.

Kolo uzavřela fotbalová demolice týmu proOFFICE, kterou zařídili úřadující mistři, Gamblers Most. Hráči proOFFICE s jedním hráčem na střídačce nedokázali ani chvíli vzdorovat obrovské ofenzivní síle Gamblerů a konečné skóre se z jejich pohledu zastavilo na nelichotivých 2:15. Svého přestupu do zelenočerných barev si ve velkém stylu užívá Ladislav Kešner (7+2), který se stal bodujícím kola. Jen o jeden kanadský bod za ním zaostal David Macko (2+6). Nejproduktivnější trojici pak dotvářel Jakub Polák (3+2). Tým proOFFICE, který se omezoval jen na sporadické protiútoky, přesto dokázal dvakrát skórovat a to Vojtěchem Bendou a Jaroslavem Hrvolem (oba 1+0).

Po odehraných dvou kolech se do čela ligové tabulky vyhoupla neporažená trojice Gamblers Most, FC Jeptišky a FC Katalánci SWAG.
Do čela kanadského bodování se s dvanácti body postavil Ladislav Kešner (9+3) z Gamblers Most, následovaný svým spoluhráčem Davidem Mackem (3+6). Za nimi je pak s osmi body srovnána čtveřice Ladislav Kučera z týmu FC Jeptišky a Jakub Polák z Gamblers Most (oba 5+3) a dále Vít Popelka (3+5) z Hospody ULITA a Jakub Hruštinec (2+6) z FC Jeptišky.

Ladislav Kešner vévodí s devíti zásahy rovněž nejlepším střelcům ligy a to před pětigólovými Ladislavem Kučerou, Jakubem Polákem a Martinem Bočkem z Inseminátors FC. Nejlepšími nahrávači soutěže jsou pak po dvou odehraných kolech David Macko, Jakub Hruštinec (oba 6) a Vít Popelka (5).
Příští víkend má liga volno, neboť mostecký výběr má před sebou v rámci celostátní Superligy malého fotbalu výjezd do Příbrami. MLMK bude pokračovat zase v neděli 27.března, přičemž divácky nejzajímavější by měl být střet zatím stoprocentních FC Jeptišky a FC Katalánci SWAG.
Více informací na www.fotbal-most.cz.

Aleš Janeček