Hrací den otevřel zápas mezi týmy proOFFICE a FC Levels. Mužstvo proOFFICE se již druhé kolo v řadě sešlo pouze v počtu 4+1 a opět tak bylo nuceno čelit soupeři oslabené. Přesto předvedlo velmi bojovný výkon a když ze stavu 0:4 dokázalo snížit na 3:4, schylovalo se k malému sportovnímu zázraku. Ten se ale nekonal a proOFFICE nakonec přece jen podlehl 3:5. V týmu vítězů si po třech bodech připsali Petr Chobot a Martin Strasburger (oba 1+2). Všechny tři góly poražených zařídil David Smetánka (2+1).

V druhém utkání kola se střetli v „Bridge" derby hráči Bridge City a Old Bridge. Old Bridge zvítězil přesvědčivě po poločase 5:1 konečným skóre 8:3. Útok vítězů táhli zejména tříbodoví Lukáš Haspra (2+1) a Zdeněk Bárta a Kamil Mock (oba 1+2). Všechny tři góly poražených vstřelil Daniel Rulf.

V jednoznačném taháku kola na sebe narazili Gamblers Most a Hospoda ULITA. Oba týmy se sešli v téměř „finálových" sestavách a tomuto faktu také odpovídal předváděný fotbal vysoké úrovně.

ULITA, která v prvním letošním setkání podlehla Gamblerům 1:3, tentokrát předvedla mnohem lepší výkon a dokázala být nakonec prvním letošním týmem, který Gamblery připravil o body. Gambleři šli sice do vedení po gólu Matěje Koudelky po mimořádném pasu Martina Tancoše, ale ULITA dokázala v druhém poločase otočit na 2:1 po gólech Jakuba Hoška a Stanislava Levého. Na oba góly ULITY nahrával Petr Linka. Gambleři za tohoto nepříznivého stavu přistoupili k osvědčenému kroku, když se do hry začal více zapojovat brankář / hráč Ondřej Bíro a byl to právě on, kdo z pozice posledního po nahrávce Ladislava Dolejšky vstřelil poslední gól utkání a srovnal tak na konečných 2:2.

Po této fotbalové lahůdce následovala doslova demolice FC Gunners Most v zápase s FC Kanec. Gunneři nastoupili oslabeni o jednoho hráče a nepředstavovali tak pro Kanec žádnou překážku. Nakonec se skóre zastavilo na hodnotě 16:0 právě pro Kanec. Naprosto unikátní představení předvedl hráč Kance Kamil Tůma (12+4), který zařídil všech 16 gólů svého týmu. Šesti body se k němu připojili Tomáš Grundza (3+3) a Petr Vlášek (1+5). Brankář Kance, Miroslav Pšenička, se vychytanou nulou stal gólmanem kola.

Kolo uzavřelo utkání mezi Inseminátors FC a FC Boe United. Inseminátoři využili klopýtnutí Gamblerů a dostali se díky výhře 3:1 alespoň dočasně na první místo tabulky, které okupují s náskokem jednoho bodu právě před Gamblery, kteří ale mají o dva odehrané zápasy méně. O vítězství se zasloužili dvoubodoví Miroslav Braum a Robert Kopas (oba 1+1). Čestný úspěch poražených zaznamenal Jaroslav Hrvol.

Šestnáctibodovou explozí skočil na průběžné první místo kanadského bodování Kamil Tůma (28+13) z FC Kanec a se ctí tak navazuje na svého bratrance Františka Tůmu, který kanadské bodování ligy ovládl loni. Na druhé místo se propadl Vít Popelka (15+20) z Hospody ULITA, který tentokrát nebodoval. Na třetím místě je momentálně Lukáš Haspra (16+10) z Old Bridge.

Kamil Tůma vede také mezi střelci (28 gólů). Za ním jsou opět Lukáš Haspra (16) a Vít Popelka (15).

Popelka však stále dominuje nejlepším nahrávačům ligy (20 asistencí) před Vladimírem Pátkem (15) z Hospody ULITA a Kamilem Tůmou, Lukášem Pecharem (FC Boe United) a Petrem Vláškem (FC Kanec) všichni 13. Post nejlepšího brankáře ligy si dlouhodobě pronajal gólman Gamblers Most Ondřej Bíro (průměr 2,13 gólu na zápas). Nejvíce na něj dotírají Jan Musil (2,56) z Inseminátors FC a Ondřej Murcko (3,11) z Hospody ULITA. Více informací na www.fotbal-most.cz.

Aleš Janeček