V poledne se proti sobě postavila v utkání o třetí místo mužstva Inseminátors FC a FC Citizens. K tomuto zápasu se bohužel dostavil tým FC Citizens v nekompletním složení a tak byli jeho přítomní hráči nuceni celé střetnutí odehrát v oslabení o jednoho hráče. Přesto ale do zápasu nastoupili a podali statečný výkon, který ovšem samozřejmě na vítězství stačit nemohl.

Celkově FC Citizens prohráli po poločase 5:0 výsledkem 12:0. V týmu vítězů a zároveň letošního třetího týmu MLMK se nejvíce bodově prosadili Pavel Jarolím a Jan Pyskatý (oba 3+3), doplněni zejména Michalem Netolickým a Tomášem Rainem (oba 2+1) a Marcelem Kůrkou (1+2).

Co postrádalo na napětí utkání o třetí místo, bohatě vynahradilo přítomným divákům finále. V tom se proti sobě postavila družstva obhájců Gamblers Most a v roli vyzyvatelů proOFFICE. Za jednoznačného favorita platili Gamblers Most, ale obraz hry tomu ze začátku příliš neodpovídal. Tým proOFFICE se sešel ve velmi silném složení a Gambleři od začátku tahali spíše za kratší konec. Většina prvního poločasu se odehrávala na jejich polovině, když se několika výbornými zákroky prezentoval jejich brankář Ondřej Bíro. I přes jeho snahu dokázali jít hráči proOFFICE po dorážce odražené střely do vedení gólem jejich nejlepšího hráče Michala Nguyena. Obraz hry se však výrazně změnil s příchodem hráčů Gamblers bratrů Hlaváčkových ke konci prvního poločasu. Gambleři stáhli sestavu na lepší hráče a začali získávat stále větší převahu. Ještě do poločasu dokázali vyrovnat po individuálním prosazení se Jakuba Poláka.

Přesto proOFFICE dokázal ve druhém poločase jít ještě jednou do vedení po precizně kopnutém přímém rohu, ze kterého skóroval opět Michal Nguyen (2+0). Gambleři okamžitě reagovali zvýšeným tlakem, když využívali zejména herní variantu s brankářem vytaženým hluboko do pole. A byl to právě jejich brankář Ondřej Bíro, který ze své pozice dokázal srovnat na 2:2 střelou téměř z poloviny hřiště. Vzápětí pak dokázal podruhé v zápase skórovat zblízka Jakub Polák na konečných 3:2 pro Gamblery. Jakub Polák (2+1) se dokázal podílet na všech třech gólech vítězů, což z něj činí nejlepšího hráče finálového duelu. Závěrečný tlak proOFFICU již vyrovnání nepřinesl a Gambleři tak dokázali vyhrát Mosteckou ligu malé kopané po třetí v řadě, čímž dosáhli na pomyslný zlatý hattrick.

Oba letošní finalisté mají, stejně jako vloni, právo reprezentovat Mosteckou ligu malé kopané na Mistrovství ČR v malé kopané.

Letošní ročník MLMK skončil. Na prvních třech místech se umístila mužstva Gamblers Most, proOFFICE a Inseminátors FC. Nejlepším brankářem MLMK 2014 se stal Bíro Ondřej (Gamblers Most), vítězem kanadského bodování základní části Tůma František (FC Kanec), nejlepším střelcem základní části Tůma František (FC Kanec), nejlepším nahrávačem základní části Kešner Ladislav (FC Citizens), vítězem kanadského bodování play-off Nguyen Michal (proOFFICE), nejlepším střelcem play-off Nguyen Michal (proOFFICE) a nejlepším nahrávačem play-off Beran Tomáš (proOFFICE).

Aleš Janeček