První zápas opět posunul výši maximální porážky utržené v letošním ročníku a toto nelichotivé prvenství i nadále drží tým FC Gunners Most. Tentokrát podlehli týmu FC Kanec 21:1. V rámci tohoto vysokého vítězství byly samozřejmě dosaženy i vysoké individuální statistiky. Největší podíl na výhře měli František Tůma (9+3), David Macko (8+4) a Petr Vlášek (0+5). František Tůma tak ustavil letošní střelecký rekord, který bude jen těžko překonán. Brankář Kance Václav Šlégr se stal gólmanem kola.

V druhém zápase se utkali Old Bridge a Nostalgici. Old Bridge byli v tomto zápase přeci jen mírně favorizováni, ale Nostalgici prokázali svou kvalitu a utkání pro sebe získali v poměru 5:6 po poločase 1:2. Vítězství pro Nostalgiky získali zejména Marek Tvrdík (1+3), Jan Tót (3+0) a František Tvrdík (1+1). Za Old Bridge se nejvíce prosadili Pavel Klárman, Martin Krupka (oba 1+1) a Michal Broskovics (0+2).

I třetí utkání skončilo překvapivě a znamenalo první letošní ztrátu bodů pro dosavadního suveréna Gamblers Most. Ti proti všem předzápasovým prognózám pouze remizovali s týmem Inseminátors FC 3:3. K porážce Gamblerů jistě přispělo vyloučení aktuálně nejlepšího brankáře ligy Ondřeje Bíra. Všechny tři góly Gamblerů vstřelil Adam Koudelka. Za Inseminátory vynikli zejména Jan Pyskatý (2+1) a Tomáš Rain (0+2).

Poté se utkala mužstva proOFFICE a FC Citizens. Hráči Citizens dokázali navázat na své minulé vítězství proti Inseminátors FC a i tentokrát porazili favorita, nyní 3:5. Výhry dosáhli, přestože ještě v poločase prohrávali 1:0. K jejich výhře nejvíce přispěli Ladislav Kešner (1+2) a Ladislav Kobylák (0+2). Více než jeden bod v týmu poražených zaznamenal Jan Berka (1+1).

Čtvrtým překvapivým výsledkem v řadě se prezentovala družstva FC Boe United a FK Mamut. Hráči Mamuta po nerozhodném poločase 2:2 dokázali utkání získat pro sebe v poměru 2:5. Boe, jeden z předsezónních favoritů soutěže, tak pokračuje ve výsledkovém tápání. Hned o čtyři z pěti gólů Mamuta se zasloužil nejlepší hráč utkání, Marek Kadrnožka (3+1).

Poslední zápas proti sobě svedl týmy Sportbar Delta (jde o přejmenovaný tým Tipáč) a FC Levels. Tento nováček, který do ligy vstoupil třemi vítězstvími v řadě, prohrál tentokrát počtvrté v řadě a svůj kalich hořkosti vypil až do dna. Skóre se zastavilo na hodnotě 14:2. Skvělým výkonem k tomu přispěl Stanislav Levý (8+3). Sekundovali mu především Vít Popelka (2+6) a Martin Pučok (1+2).

Jedenácti kanadskými body se Stanislav Levý (15+11) dotáhl na čelo kanadského bodování, o které se dělí s Pavlem Klármanem z Old Bridge (19+7). Za nimi jsou František Tůma z Kance (19+5) a Adam Koudelka z Gamblers (14+6).

Nejlepšími střelci soutěže jsou po sedmém kole devatenáctigóloví Pavel Klárman a František Tůma, následováni Stanislavem Levým (15) a Adamem Koudelkou (14).

Nejlepšími nahrávači soutěže jsou nyní Vít Popelka (Sportbar Delta) s 12 asistencemi před svým spoluhráčem Stanislavem Levým (11) a Františkem Tvrdíkem z Nostalgiků (10 asistencí).

Brankářům k dnešnímu dni vévodí Ondřej Bíro z Gamblers (průměr 1,86 obdrženého gólu na zápas) před Ondřejem Murckem ze Sportbaru Delta (3,00) a Václavem Šlégrem z Kance (3,17). Více informací na www.fotbal-most.cz.

(aj, vev)