Tento v prvních dvou sezónách spíše otloukánek, který oba první ročníky dokončoval shodně na předposledním místě, tentokrát přivítá Most ve zcela jiné pozici. Po čtyřech kolech totiž Pardubice vévodí ligové tabulce s dvoubodovým náskokem na aktuálně čtvrtý Most, když dokázaly zvítězit na půdě silné Jihlavy, doma porazit Brno, stejně jako na penalty Prahu a padly pouze venku v Olomouci.

Je tak více než jisté, že výběr Mostu nečeká v pondělí nic jednoduchého. Kdo si pak vzpomene na loňské mostecké vystoupení ve východních Čechách, kdy Severočeši utrpěli jejich rekordní debakl 4:13, jistě chápe, že mostečtí tentokrát nechtějí nic podcenit.

Kdo tedy vyráží v pondělním odpoledni směr Pardubice? V bráně s kapitánskou páskou nastoupí mistr světa v malém fotbale Bíro Ondřej a před ním v poli Boček Martin, Fišer Antonín, Haviar David, Kasal Daniel, Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít a Pyskatý Jan.

Sestava je tak vyváženou směsicí ofenzivních a defenzivních typů s bohatými zkušenostmi se zápasy Superligy s přihlédnutím k tomu, že pardubické výkony jsou založeny na vysokém nasazení a pohyblivosti.

Most (v černém) versus Dalfsen.
Černí andělé s přehledem vyřadili holandský Dalfsen

„Do Pardubic vyrážíme v silném složení, ale jak s ohledem na naše poslední setkání na jejich hřišti, tak s ohledem na jejich letošní výkony, musíme k zápasu přistoupit s maximální pokorou. Jsem nesmírně rád, že se v nám podařilo v odpoledni pracovního dne postavit takto kvalitní sestavu a doufám, že z Pardubic nebudeme odjíždět bez bodového zisku,“ zahájil své předzápasové vystoupení Vojtěch Benda, který je trenérem mosteckého výběru.

„Samostatnou kapitolou naší nominace pak je Ondra Bíro, který se v Pardubicích představí coby čerstvý mistr světa v malém fotbale. Samozřejmě že jsem oslovoval všechny tři naše zlaté medailisty, ale Kubovi Polákovi a Tomášovi Režnému to nevyšlo z pracovních důvodů. Každopádně bych rád využil této příležitosti, abych klukům pogratuloval ke skutečně bezprecedentnímu úspěchu, u kterého je otázkou, zda ho ještě někdy někdo dokáže zopakovat,“ popřál Benda mosteckým mistrům světa.

„Pokud jde o Ondru, tak každý, kdo viděl finálové utkání České republiky proti Mexiku, chápe, že má momentálně mimořádnou formu a já doufám, že mu hráči před ním pomůžou. On se jim pak za to jistě odmění dalším skvělým brankářským výkonem. Za tohoto předpokladu pak o naše vystoupení v Pardubicích nemám obavy,“ uzavřel optimisticky Benda.

Aleš Janeček