Tehdy bylo anoncováno jako přímý boj o průběžné čelo tabulky a přestože byla od té doby odehrána řada zápasů Superligy, na tomto tvrzení se nic nemění. Vývoj v letos mimořádně vyrovnané tabulce totiž stále směřuje k tomu, že se v neděli bude bojovat o podzimního půlmistra. Mostu k tomuto dílčímu titulu stačí v neděli vyhrát po penaltách, Praha by musela zvítězit v normální hrací době a to ještě velmi vysokým rozdílem. V opačném případě by bodově pouze dorovnala vedoucí Č.H. Blanensko, ale díky skóre by stejně přezimovala na druhém místě.

Vzhledem k tomu, že Praha dosavadní čtyři vzájemná střetnutí těchto soupeřů v Superlize vždy vyhrála poměrem 3:2, bude do zápasu logicky vstupovat v pozici mírného favorita. Na druhou stranu Most do tohoto utkání půjde určitě v lepším psychickém rozpoložení, protože svá dvě poslední vystoupení v Superlize přetavil ve dvě výhry a to navíc vždy na hřištích soupeřů (v Pardubicích 5:4 a v Příbrami 6:2). Oproti tomu Praha svá dvě poslední utkání nezvládla (venku v Olomouci 2:5 a v Blanensku 1:7), což jí určitě na pohodě nepřidává. Zejména pár dní starý debakl v Blanensku ji jistě mohl poznamenat.

Most do tohoto vždy velmi prestižního utkání vysílá sestavu - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Černý Jakub, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít, Prokop Michal, Pyskatý Jan a Rosendo Ezequiel.

Litvínov versus Vítkovice.
Litvínov se po krachu v Pardubicích vrátil zpět na vítěznou vlnu

Jde tak o složení velmi podobné tomu, které se v posledních zápasech mosteckých prezentuje skvělými výkony. Silná a kvalitní sestava bude určitě nutností, neboť by mohlo být velkou chybou Prahu jakkoliv ve světle jejích posledních utkání podcenit. Jednak je Most k Praze v rámci Superligy geograficky velmi blízko a navíc je již ukončena většina soutěží velkého fotbalu, čili Praha tentokrát jistě nebude řešit problémy s nominacemi a do Mostu dorazí v plné síle.

O vyjádření k nadcházejícímu vyvrcholení superligového podzimu jsme tradičně požádali mosteckého trenéra Vojtěcha Bendu.

„Sestava na Prahu je opět velmi silná a jsem rád, že do značné míry kopíruje sestavy z předchozích úspěšných vystoupení. Staré pravidlo totiž říká, že vítězná sestava se nemění a ani mi nemáme důvod od něj ustupovat. Samozřejmě, že je v Mostě řada dalších kvalitních hráčů, kteří by zápas určitě zvládli, ale aktuálně tým šlape a nechceme do něj moc sahat“ zahájil své vyjádření Benda.

„Jediným úplným nováčkem v sestavě bude Ezequiel Rosendo, kterého jsem sledoval v některých těžkých zápasech naší mostecké soutěže a je to přesně ten hráč, který dá týmu něco navíc. Nečekaná přihrávka, neobvyklé řešení, překvapivá střela, to jsou jeho domény a jsem zvědavý, jak se mu bude dařit předvádět tyto své přednosti proti silné Praze“ přivítal v týmu novou tvář Benda.

Listopad 2013 a souboj Mostu se Zalau. Anděly tehdy trénoval Dušan Poloz.
Anděly čeká Larvik, Höörs a starý známý Zalau, který před lety porazili

„Pokud jde o Prahu, tak jsem si dobře vědom, že z jejích dvou posledních porážek nelze dělat žádné závěry. Zejména při té poslední televizní v Blansku nastoupila ve značně improvizované sestavě a na její hře a zejména výsledku se to logicky projevilo. My se však bez pochyby můžeme těšit na Prahu v plné síle, neboť Praha, stejně jako my, bude chtít určitě zakončit podzim vítězně. Sice tento zápas ještě o titulu rozhodovat nebude, protože v tabulce je po sedmi kolech rozdíl mezi prvním a sedmým týmem pouhé čtyři body a na titul tak ještě může pomýšlet téměř každý, ale jak my, tak Praha určitě pokukujeme po titulu

podzimního mistra. Výsledek utkání sice předjímat nelze, co ale můžu divákům slíbit určitě, to je malý fotbal špičkové úrovně. Proto bych je rád pozval k této skutečně mimořádné rozlučce s mosteckým malým fotbalem roku 2017“ uzavřel Benda.

Přijďte podpořit mostecký výběr tuto neděli 26. listopadu od 13:00 na hřiště 11. ZŠ Most.

Aleš Janeček