Oproti ostatním superligovým soupeřům, které již mostečtí poznali a mají je více či méně nastudované, tentokrát vyráží k zápasu zcela bez informací. Navíc se poprvé seznámí s hřištěm a zázemím tohoto týmu a výrazně si tak připomenou první ročník Superligy, kdy se takto seznamovali se všemi soupeři a jejich domácími stánky.

Vzhledem k tomu, že Plzeň Most doposud neviděl v akci, lze její sílu odhadovat pouze z jejích dosavadních výsledků v jejím premiérovém ročníku. V něm si zatím Plzeň nevede vůbec špatně, když zatím třikrát vyhrála a čtyřikrát prohrála a v průběžné tabulce má dokonce o bod více než Most, byť má o jedno odehrané utkání navíc.

Svá tři vítězství si plzeňští připsali dvakrát doma (2:1 Pardubice a 10:6 Olomouc) a naposledy i venku (6:5 v Příbrami). Byť jde tedy o superligového nováčka, není třeba pochybovat o tom, že v Plzni malý fotbal hrát umí. Most si je tohoto faktu vědom, přesto by v Plzni rád bodoval. Případný bodový úspěch by totiž Mostu téměř jistě zajistil přezimování v lepší polovině ligové tabulky, což je jeden z jeho postupných cílů.

Švédský obránce Mathias Porseland s generálním ředitelem Jiřím Šlégrem..
Do Litvínova přichází švédský obránce Mathias Porseland

Bohužel nominace mosteckých je tentokrát výrazně ovlivněna kolizí termínu superligového utkání v Plzni a zápasu velkého fotbalu týmu FK Baník Souš, ze kterého se dlouhodobě rekrutuje řada mosteckých reprezentantů. I přes tento zádrhel však Most nakonec dokázal postavit poměrně silnou sestavu a do Plzně tak určitě nepocestuje zcela bez ambicí.

„Nadcházející utkání v Plzni se mi tentokrát komentuje poměrně složitě. Určitě není vhodné z pozice trenéra říct, že o soupeři nevíme vůbec nic, ale vlastně to není tak daleko od pravdy,“ zahájil své předzápasové vyjádření s úsměvem mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Samozřejmě jsme se na Plzeň alespoň informovali u některých jiných týmů a alespoň hrubou představu máme. Pro Plzeň budeme její poslední podzimní soupeř a pokud se s tímto úkolem popasovalo sedm týmů před námi, jistě to nějak zvládneme i my. Každopádně klasické trenérské klišé, že se budeme chtít soustředit především na svou hru a nepodřizovat se soupeři, získává v tomto zápase mnohem reálnější obrysy, než tomu bývá obvykle. Prostě dorazíme do Plzně, předvedeme náš nejlepší možný malofotbalový výkon a necháme se překvapit, na co to bude v porovnání s kvalitami Plzně stačit,“ uzavřel Benda.

Nezbývá tak, než popřát mosteckému výběru v neděli na hřišti Plzně hodně štěstí a o tom, jak si Most s touto nelehkou výzvou poradil, budeme samozřejmě všechny příznivce a fanoušky mosteckého malého fotbalu opět informovat.

Aleš Janeček