„Současně se konal i turnaj pro ročník 2006 a tak jsme postavili tým i v této kategorii. Jelo se autobusem a mohli jsme se přesvědčit, kam až sahala hladina řeky Labe při povodních v červnu," popsal litvínovský trenér Jan Houška.

V A skupině se Litvínovští postupně utkali s týmem SK Kladno a vyhraný zápas, kdy vedli 2:0, si sami hrubými chybami zkomplikovali a zápas skončil remízou 2:2.

„Ve druhém utkání proti domácímu týmu se už projevila naše kvalita a výhra 5:1 nám už stačila k postupu do finálové skupiny," řekl kouč Houška.

V posledním duelu pak jeho svěřenci porazili Verneřice 3:2 a mohli se těšit na soupeře z B skupiny. „V té byl naším soupeřem tým Ústí nad Labem a jednoznačně nás přestřílel 5:0. Ve druhém utkání jsme porazili domácí B tým 9:0 a v posledním utkání nás čekal soupeř z Německa Rudow Berlín, který remizoval s Ústím 1:1 . Po výborném výkonu jsme nakonec slavili výhru 3:2 a tím i postup našeho B týmu do boje o medaile," těšilo trenéra.

A tým hrál s Ústím a po výborné akci vedl 1:0. Pak šli litvínovští hráči dva na brankáře, ale bohužel neproměnili. Poté přišli o Danka, který si poranil koleno a protože se hrálo systémem 1+6 nemohl tým střídat.

„Konečná remíza 1:1 nám moc nadějí na celkové prvenství nedávala, ale byla cenná proti vítězi krajské soutěže. Náš B tým porazil Kladno 3:1 a tak jsme poslední vzájemný zápas hráli o stříbro. V něm sice oslabený B tým (4 hráči odjeli) vedl, ale postupem času mu došly síly a prohrál 1:5 . V konečné tabulce jsme pak obsadili výborné druhé a třetí místo a kdyby A tým uhájil vítězství nad Kladnem, mohli jsme celý turnaj vyhrát," dokreslil Jan Houška.

V kategorii 2006 litvínovský tým dosáhl také velkého úspěchu, když ve skupině vše vyhrál a postoupil do semifinále, kde narazil na Viktorku Plzeň. Po vyrovnaném boji nakonec prohrál a hrál o třetí místo, kde porazil domácí tým 3:2. „Pak mohla vypuknout radost našich mladších kolegů z bronzové medaile. V autobuse si pak mohli i zazpívat, protože jsme vezli tři poháry za dvě třetí a jedno druhé místo. Všem patří velké dík za výbornou reprezentaci klubu," uzavřel Houška.

(jh)