Přestože skóre zní jednoznačně, nejednalo se alespoň v prvním poločase o nijak jednoduché utkání. Pardubice přivítaly Most od dvou hodin odpoledne na svém extrémně malém hřišti, na kterém normálně hraje své zápasy Pardubická malá kopaná v modelu 4 hráči v poli a jeden brankář.

Most nastoupil ve složení Bíro Ondřej „C" brankář, Kopas Zdeněk „A", Karaus Tomáš, Macháček Michal, Macko David, Onuščák Dominik, Polák Jakub, Pyskatý Jan a Režný Tomáš.

Pardubice naproti tomu postavily sestavu Mičjan Vlastimil brankář, Rezek Ondřej, Šmeral Petr, Münzberger Petr, Černohubý Jiří, Bydžovský Tomáš, Müller Patrik, Beran Jiří, Dušek Zdeněk, Čáň Dominik, Rosůlek Jan a Laksar Petr.

Jak již bylo uvedeno, zápas byl sehrán na velmi malém hřišti, což nahrávalo Pardubicím při eliminaci jedné z největších mosteckých zbraní, kterou jsou útočné výjezdy jejich brankáře, Ondřeje Bíra. Přesto to byl Most, kdo dokázal jít do vedení hned po půl minutě zápasu. Skóroval Jakub Polák po nahrávce Davida Macka. A měli to být nakonec zejména tito dva hráči, kdo pohřbil veškeré pardubické naděje.

Pardubice se ovšem z rychlého direktu otřepaly až nepříjemně rychle a již v páté minutě to byly ony, kdo vedl 2:1 po gólech Jiřího Berana a Patrika Müllera. Mostečtí hráči, kteří teprve před dvaceti minutami vystoupili z mikrobusu, jakoby se stále ještě rozehřívali a Pardubice byly ze začátku zápasu nebezpečnější. Postupně se ale zástupci Mostu probrali a začali přebírat otěže zápasu. V 15. minutě vyrovnal na 2:2 David Macko po autu Michala Macháčka a hned tři minuty na to přidal Macko svůj druhý zásah po přihrávce Zdeňka Kopase. Opět ovšem stačila jedna chybná nahrávka a Pardubice postupovaly ve dvou na osamoceného brankáře. Zakončoval Dominik Čáň, 3:3.

Gól, na který již Pardubice nedokázaly odpovědět, vstřelil ve dvacáté první minutě zápasu nádherně z prvního doteku do šibenice Jan Pyskatý po přihrávce Jakuba Poláka. Za prvních 21 minut zápasu tak padlo celkem 7 gólů a utkání, které vývojem skóre spíše připomínalo hokej, muselo přítomné diváky bavit.

Ve zbytku prvního poločasu se již nic nestalo a do šaten se tak šlo za stavu 4:3 pro Most.

Poločasové přestávky využil Most k vyříkání si některých věcí a do druhého poločasu již nastoupil mnohem klidněji. Začal praktikovat svou obvyklou hru s brankářem a zápas získal zcela pod svou kontrolu. Postupně také navyšoval své vedení. Ve 42. minutě završil svůj hattrick David Macko, nahrával Jakub Polák. O šest minut později vyřešil nekompromisní střelou do té doby poněkud kostrbatý brejk Michal Macháček, opět nahrával Jakub Polák. Mostečtí David Macko a Jakub Polák si tak na půdě Pardubic připsali každý po čtyřech kanadských bodech. Deset minut před koncem pak zvýšil na konečných 7:3 pro Most Tomáš Režný.

A vyjádření mosteckého trenéra, Vojtěcha Bendy?

„V prvním poločase jsme dle mého názoru zaplatili daň za náš pozdní příjezd, neboť kluci působili malátně a dělali hloupé chyby. V druhé půli to už ale byl ten tým, na který jsem zvyklý, a ke konci se kluci fotbalem již vyloženě bavili. Každopádně jim chci moc poděkovat jak za tento zápas, tak celou první polovinu sezóny LMF. Sice jsem před začátkem ligy vyhlásil útok na první polovinu tabulky, ale ani já jsem nebyl tak odvážný, abych pomýšlel na přímý boj o první místo. A podívejte se na nás teď. Zimu strávíme s Prahou v čele!" odpověděl Benda.

Ano, Praha podlehla na hřišti Příbrami a Most ji tak se šestnácti body dorovnal na čele tabulky. Praha je před ním v tuto chvíli jen díky lepšímu skóre a v tomto pořadí oba týmy také stráví celou zimní přestávku.

A ještě rychlé ohlédnutí za statistikami mosteckého výběru. Všechny zápasy odehrál v zeleném mosteckém dresu jediný hráč, Tomáš Karaus. Kanadské bodování výběru v tuto chvíli vedou s deseti body David Macko (7+3) a Jakub Polák (5+5) a mosteckou svatyni bránili pětkrát Ondřej Bíro (průměr 3,2 obdrženého gólu na zápas) a dvakrát Václav Šlégr (3,5).

Most tak může směle vyhlížet druhou polovinu Ligy malého fotbalu, která začne na jaře.

Aleš Janeček