„Jsem za to moc rád a jsem opravdu šťastný. Je to pro mě určitě nejvíc v dosavadní fotbalové kariéře. Je to sen, užívám si to. Doufám, že teď v sobotu ještě zvládneme finále poháru. Těším se domů, až to budu moct oslavit se svojí rodinou a svými nejbližšími kamarády," řekl Mosteckému deníku Nguyen.

Jeho tým je jako v Česku Sparta. Patří k nejúspěšnějším v zemi. „Teď už máme čtyři tituly, tak všichni očekávali, že i tento rok titul obhájíme," poukazuje obránce.

Liga v 90milionovém Vietnamu

Když se vysloví jméno klubu Becamex Binh Duong FC, soupeři se mají na pozoru. Liga má kvalitu. Podle Nguyena je na velmi dobré technické úrovni, kluby angažují zahraniční hráče, jde hlavně o jihoamerické technické fotbalisty nebo urostlé útočníky z Afriky.

„Ostatní týmy se proti nám chtějí ukázat. Pro mě osobně to byla těžká sezona a o to víc jsem šťastný, že jsme ji zakončili titulem, hráli jsme zároveň i asijskou ligu mistrů a postoupili do finále národního poháru. Doufám, že vyhrajeme. To by byla fotbalová pohádka," zasní se pětadvacetiletý fotbalista, který našel zemi fotbalu zaslíbenou. Vietnamci jsou totiž do této hry zamilovaní. Je to sport číslo jedna.

„Vietnamci chodí každý den do práce, ale když je fotbal, tak na stadionu nesmí chybět. Na ulici mě poznávají a je to od nich velmi pěkné. Rád se jim vždycky podepíšu a vyfotím se s nimi. Fotbal se přece hraje pro fanoušky," říká sympaticky Nguyen, který stále sleduje fotbalový Baník. Ten už neválčí ve druhé lize, jak si pamatuje, ale o patro níž.

„Baník Most je můj klub, kde jsem hrál skoro celou svoji kariéru. Dali mi šanci podívat se do velkého fotbalu a já si toho moc vážím. Mrzí mě, že klub sestoupil. Myslím si, že do Mostu prostě patří druhá liga, jak stadionem, tak i co se týká mosteckých fanoušků a stále věřím v to, že špatné časy snad v Mostě skončily a teď se to obrátí a bude to zase lepší." Michal Nguyen