V půl třetí se proti sobě postavili letošní neúspěšní semifinalisté v zápase o třetí místo. Těmito týmy byly Old Bridge a Hospoda ULITA. Hráči Old Bridge v tomto zápase platili za mírné favority. Jednak skončili po základní části na třetím místě a jednak se většině nejlepších hráčů ULITY křížilo toto utkání s jejich zápasy ve velkém fotbale. Přesto to byla právě ULITA, kdo v tomto utkání celou dobu tahal obrazně za delší konec provazu. Nejdříve šli do vedení na 1:0 po dalekonosné střele Martina Pučoka, kterému míč posunul Pavel Souček. Na 1:1 vyrovnával David Gábel po nahrávce Martina Krupky. ULITA si však znovu vzala vedení, když jejich útočník donutil k chybě a následnému vlastnímu gólu brankáře Old Bridge. Na to Old Bridge reagovali tak, že zvýšili obrátky a v druhé polovině zápasu byli lepším týmem. Toto jejich zlepšení vedlo opět k vyrovnání, když na 2:2 srovnával Jaroslav Haspra po výborné nahrávce Tomáše Balouna. Chvíli po tomto gólu rozhodčí odpískali konec zápasu a následoval penaltový rozstřel, po pěti střelcích na každé straně.

Brankáři obou týmů byli v jednom případě úspěšní a po základní sérii penalt tak bylo skóre 4:4. Pokračovalo se tedy v penaltách po jednom střelci. Zatímco ULITA svou proměnila, střelec Old Bridge situaci psychicky neustál a míč poslal mimo bránu. Po tomto dramatu se tedy Hospoda ULITA stala letošním bronzovým medailistou.

V přímém přenosu Avantgard TV bylo pak ve čtyři hodiny odpoledne zahájeno finále MLMK 2015. V něm se v roli vyzyvatelů postavili obhájcům Gamblers Most hráči Inseminátors FC. Ti samozřejmě nastupovali s ohledem na sílu Gamblerů v pozici outsiderů a minimálně začátek zápasu tyto předpoklady naplňoval. Gambleři šli do vedení v deváté minutě, kdy skóre zápasu otevřel ze svého oblíbeného výletu jejich brankář Ondřej Bíro po přihrávce Michala Macháčka. Macháček si připsal asistenci i při druhém zásahu Gamblers, kdy vybídl k lehce akrobatickému skórování Jiřího Zigmunda. A byli to Gambleři, kdo přidal i třetí zásah prvního poločasu. Bíro opět pálil z půlky hřiště a jeho střelu před brankářem ještě drobně tečoval Tomáš Režný. Poločas tedy rozhodčí odpískali za stavu 3:0 pro obhájce. V průběhu přestávky se Inseminátors burcovali a slíbili si větší nasazení do druhé půle. Přesto to byli zase Gambleři, kdo navyšoval vedení. V 30. minutě skóroval po přihrávce Jakuba Poláka výborný Michal Macháček. Když chvíli poté dorážel střelu Adama Koudelky Miroslav Žid, vypadalo to z hlediska Inseminátors FC na debakl.

O to sympatičtější je, že Inseminátors nehodili ručník do ringu a ke konci zápasu dokázali korigovat na konečných 5:2 pro Gamblers Most. Za Inseminátory nejprve hlavičkoval Dominik Onuščák po nahrávce Tomáše Raina a poté Miroslav Braum sám dorazil svůj přímý kop.
Ani toto snížení však již nic nezměnilo na faktu, že Gambleři odrazili dalšího uchazeče o svůj trůn a jsou jeho držiteli již čtvrtou sezónu po sobě.

Sluší se ještě informovat o držitelích individuálních ocenění za letošní playoff. Jeho nejlepším nahrávačem se stal s pěti asistencemi Petr Hlaváček z Gamblers Most, který svých pěti asistencí dosáhl v menším počtu zápasů než rovněž pětinásobný nahrávač Jakub Polák také z Gamblers.

Nejlepším střelcem playoff byl hned s osmi zásahy Miroslav Braum z Inseminátors FC. Tomu se nejvíce přiblížil se sedmi zásahy jeho spoluhráč Dominik Onuščák.

Miroslav Braum pak díky většímu počtu vstřelených gólů ovládl s devíti body (8+1) rovněž kanadské bodování playoff. A to před dvojicí Dominik Onuščák (7+2) a Adam Koudelka (6+3).

Nejlepšími třemi týmy MLMK 2015 tedy jsou Gamblers Most, Inseminátors FC a Hospoda ULITA. Závěrem bychom rádi poděkovali všem hráčům, fanouškům a příznivcům Mostecké ligy malé kopané a nashledanou v roce 2016. Více informací na www.fotbal-most.cz.

Aleš Janeček