Prestižní turnaj Gambleři opustili v osmifinále, celkově tak mezi 36 týmy vyválčili dvanácté místo. Těsně po závěrečném hvizdu radost v táboře mosteckých borců nepanovala. Tým z města pod Hněvínem cítil, že mohl dojít ještě dál. Na prvenství v turnaji dosáhl po bitvách příbramský celek Union Brdy, v jehož dresu se proháněl sedmadvacetiletý Tomáš Zápotočný, v současnosti fotbalista tureckého Besiktase Istanbul.


„Nyní panuje obrovské zklamání, protože jsme cítili, že můžeme dojít hodně daleko. Přesto chci klukům poděkovat a s odstupem času budeme brát tento výsledek jako úspěch,“ sdělil dojmy bezprostředně po zápase manažer Gamblers Most Petr Král.


„Byl to náš první takovýhle turnaj a také je to velká zkušenost. Všichni věříme, že se na mistrovství podíváme i příští rok a že dokážeme ještě více než letos,“ řekl trenér Robert Dvořák.


Po úvodních i hodně vyhrocených bitvách Gambleři doputovali až do skupiny čtyř týmů, ze které postupovala dvě nejlepší mužstva.


První zápas proti Los Commandos byl ve znamení ospalosti a neproměňování šancí. Jedna z nich se nakonec přece jen ujala, ovšem chyba na konci utkání stála Mostečany vítězství a bod za remízu 1:1 byl v tu chvíli málo.


Druhé utkání proti týmu z Holic chtěli Severočeši vyhrát větším rozdílem. Ovšem přišel šok v podobě obdržené branky.


Případná prohra by znamenala konec nadějí na postup a tak přišel drtivý tlak a za neustálého povzbuzování realizačního týmu a fanoušků také famózní obrat na 2:1. Závěrečné utkání s Unionem Brdy byl jedním z vrcholů turnaje. Skvělý zápas ve kterém měli Gambleři více ze hry nakonec skončil 2:2, když Mostečané inkasovali vyrovnávací gól v poslední minutě utkání. Postup pro Gamblers byl tedy vybojován ze druhé pozice a soupeřem v osmifinálovém zápase byl tým Úterní hosté Praha a tady Gamblers narazili. V zápase dobývali soupeřovu branku, ale Pražané jednou využili rychlého brejku a definitivně tak smazali naděje účastníka Mostecké ligy malé kopané na lepší umístění.


„Podle ohlasů zbytku týmu se mluví o velkém úspěchu, ale já si myslím, že jsme měli mančaft minimálně na semifinále. V každém zápase jsme byli, řekl bych lepším týmem. Pro mě je to spíše neúspěch,“ hodil vystoupení Gamblers Most trenér Robert Dvořák, který si co nejdříve přeje opustil po vyléčení zranění trenérské křeslo a pomoci týmu opět na hřišti.


„Ihned po vypadnutí jsem byl hodně zklamaný, nyní už jsem to celkem vstřebal. Mluví se o úspěchu, ale mám rozporuplné pocity. Podali jsme slušný výkon, ale myslím, že jsme měli na lepší umístění,“ myslel si tahoun týmu forvard Michal Macháček.


Dalo se pro větší úspěch udělat něco jinak? “Myslím, že se nic jiného dělat nedalo, všechno bylo věcí náhody a štěstí. V rozhodujícím utkání jsme měli velkou převahu a hromadu šancí, kdežto soupeř pouze jeden brejk a ten využil. Bohužel takový je někde fotbal – krásný a krutý,“ trefně shrnul turnaj z pohledu Gamblers Macháček.

Gamblers si v současné době užívají volna v Mostecké lize malé kopané (MLMK). Ta se znovu rozběhne 23. srpna. Jak vidí borci svoje cíle ve zbytku sezóny?


„Po tomto turnaji jednoznačně ty nejvyšší cíle. Pokud se budeme scházet na utkání tak určitě vítězství v MLMK a postup na Mistrovství republiky v roce 2009 a tam doufám v umístění na bedně. A dále mám osobní cíl - co nejdříve se uzdravit, přesedlat z trenérského křesla zpět do dresu a pomoci Gamblerům v boji o titul,“ přeje si Robert Dvořák. Podobně mluví i Michal Macháček. „Jednoznačně vyhrát MLMK, nebo se alespoň dostat do finále a tím se kvalifikovat na Mistrovství republiky 2009. To je si myslím velká motivace pro každého člena Gamblers.“