„S Habešovnou máme vyrovnanou bilanci. Dá se s nimi hrát. Chtěli bychom v semifinále postoupit a dosáhnout tak na medaili,“ řekl kouč mosteckých borců Oldřich Obrtlík.


V základní části duely Habešovny a Mostu neměly jasné vítěze. V podzimní části extraligy doma Pento prohrálo s Habešovnou až na penalty 2:3. V jarních odvetách si zase Pento Most vezlo vítězné body od obhájce titulu také po penaltách a výsledku 2:1.


Habešovna ve čtvrtfinále jasně vyřadila Snack Dobřany také ve třech zápasech a v normální hrací době. Mostečanům pomohly nad Hradcem dvě prodloužení.


„Titul ale podle mě Habešovna neobhájí, Letohrad ji ve finále porazí,“ favorizuje dalšího semifinalistu vytáhlý brankář vyřazeného Snacku Dobřany Jan Marek.


Habešovna bude ve svých řadách spoléhal na rozjetého gólového beka Vladimíra Kameše – hokejbalistu a také hokejistu prvoligového Berouna. Fundovaný server hokejbal.cz Kameše po čtvrtfinále pasoval na hvězdu víkendu.


„Myslím, že oba týmy začnou z obrany a důležitý bude první zápas. Ten bude o jednom nebo o dvou gólech. Obecně si myslím, že moc gólů nepadne a podle toho prvního zápasu se bude vyvíjet celá série,“ předpokládá v rozhovoru pro zmíněný server Vladimír Kameš. Semifinálové boje mezi Pentem Most a Habešovnou Gladiators startovali v sobotu prvním duelem na kladenském hřišti od 17.00 hodin a v neděli taktéž v Kladně od 14.00 hodin.