Jihlava však do Mostu vinou několika omluvenek na poslední chvíli dorazila pouze s jedním hráčem na střídání. Karty tak byly již před utkáním rozdány pro Jihlavu značně nevýhodně a samotný zápas to potvrdil. Přesto je třeba uznat, že byl velký rozdíl mezi oslabenou Jihlavou a oslabenými Milovicemi, které v Mostě začátkem dubna utrpěly debakl 16:0. Jihlava, ač nekompletní, se prezentovala sympatickým a bojovným výkonem. I tak ale podlehla Mostu 5:9 po poločase 2:3.

K utkání obě družstva nastoupila ve složení – Most - Bíro Ondřej "C" - brankář, Haspra Lukáš, Hruštinec Jakub, Karaus Tomáš, Kešner Ladislav, Kopas Zdeněk, Macko David, Onuščák Dominik, Pyskatý Jan, Režný Tomáš a Wagner Vladimír.

Jihlava pak - Novák Daniel - brankář, Kelbler Martin, Kolman Martin, Lapeš Ondřej, Průcha Adam "C", Vacek Michal a Vyskočil Roman.

Přestože Jihlava vzdorovala, byl to Most, kdo kontroloval vývoj zápasu. Již v desáté minutě vedl 2:0 po gólech Jakuba Hruštince a Tomáše Karause. Pak ovšem Jihlava dokázala využít přeci jen vlažnějšího přístupu mosteckých hráčů, kteří si zřejmě mysleli, že se soupeř porazí sám. Mezi osmnáctou a dvacátoučtvrtou minutou dokázal výborně hrající jihlavský Michal Vacek dvěma góly vyrovnat. Přesto šel do šaten Most jako vedoucí tým, když čtyři minuty před poločasem vstřelil vedoucí gól Mostu David Macko a začal svou velkou nedělní show.

Po poločasové promluvě mosteckého trenéra Vojtěcha Bendy ke svým hráčům nastoupil Most do druhého poločasu mnohem aktivněji a začal soupeře přehrávat. Postupně díky gólům Davida Macka, Zdeňka Kopase, opět Davida Macka, Dominika Onuščáka a Ladislava Kešnera navýšil své vedení již na 8:2. Poté však opět polevil a nechal korigovat na 8:4 góly jihlavských Adama Průchy a Romana Vyskočila.

Poslední mostecký gól, a svůj celkově čtvrtý v tomto utkání, vstřelil David Macko poté, co ve spolupráci s Ladislavem Kešnerem řešili penaltu pro diváky netradičně rozehrávkou místo přímou střelou. Na konečných 9:5 pro Most uzavíral Michal Vacek a i Jihlava tak ve svých řadách měla střelce hattricku.
Mostečtí na jaře počtvrté zvítězili, když tentokrát tým táhli Jakub Hruštinec (1+4), Ladislav Kešner (1+2) a zejména David Macko (4+2), který se svými čtyřmi zásahy dotáhl na nejlepšího střelce DRFG Superligy malého fotbalu, Ondřeje Paděru. Oba se nyní dělí o vedení s patnácti zásahy a Most se tak může pokusit zaútočit na výhru i v této statistice.

Vzhledem k tomu, že v neděli své utkání hrála i za Mostem o bod zaostávající Praha a dokázala na hřišti Brna zvítězit pouze na penalty, tedy za dva body, vede nyní Most tabulku Superligy již o dva body. O všem se tak rozhodne na hřišti Prahy, kam pojede Most v dalším kole dne 18.5.2016 a opět se bude jednat o utkání televizní.

O závěrečné shrnutí zápasu s Jihlavou jsme opět požádali Vojtěcha Bendu.

„Do utkání jsme tentokrát vstoupili velmi vlažně a já jsem rád, že po přestávce hráči zlepšili svůj přístup a nedopustili, aby se ze zápasu stalo zbytečné drama. Jihlava přijela sice v malém počtu, ale svou kvalitu jednoznačně prokázala a musí jen litovat, že se jí nepodařilo přivézt více hráčů. Z jejích hráčů musím určitě vyzdvihnout střelce hattricku Michala Vacka. Tohoto hráče jsem vůbec neznal, ale prezentoval se velmi kvalitním a gólovým výkonem. Z našich hráčů tradičně nikoho vyzdvihovat nechci, ale přesto musím kvitovat, že se velmi daří střelecky Davidovi Mackovi a nezbývá, než doufat, že se mu bude dařit i nadále a získá titul nejlepšího střelce Superligy" zhodnotil Benda.

Zápletka DRFG Superligy malého fotbalu tak neodvratně spěje ke svému rozuzlení dne 18.5.2016, kdy se diváci z celé republiky budou moci díky kamerám České televize na vlastní oči přesvědčit, kde se hraje nejlepší malý fotbal.

Aleš Janeček