Mostecký výběr nastoupil ve složení - Bíro Ondřej "C" - brankář, Haspra Lukáš, Hruštinec Jakub, Kešner Ladislav, Macháček Michal, Macko David, Onuščák Dominik, Popelka Vít, Pyskatý Jan, Režný Tomáš a Šlégr Václav.

Příbram pak Most přivítala ve složení - Bohuněk David – brankář, Šperer Josef, Mezera Petr, Tošovský Jakub, Macek Michal, Macek Tomáš, Hausleitner Jakub, Kaňa Filip, Bábíček Aleš, Suchý Martin a Drazan Michal.

Zápas byl zahájen v sedm večer a byl to Most, kdo v podstatě okamžitě převzal otěže zápasu. Po velmi krátkém úvodním oťukávání udeřil již v šesté minutě, když rozebral příbramskou obranu a Ladislav Kešner skóroval do prázdné po nahrávce Tomáše Režného. Dalo by se očekávat, že po tomto úvodním direktu Příbram zvýší obrátky, ale běhaví hráči Mostu ji k ničemu nepouštěli a i nadále byli lepším týmem. Ve dvacáté minutě pak navyšoval vedení na 2:0 pro Most hlavou téměř z brankové čáry Jan Pyskatý po geniální nahrávce lobem od Michala Macháčka. Až do konce poločasu se obraz hry neměnil a Příbram se omezovala většinou jen na sporadické pokusy z dálky či ze střední vzdálenosti, z nichž jen málokterý mířil mezi tyče.

I do druhého poločasu vstoupili lépe hosté z Mostu. Ti ve 37. minutě zvyšovali již na 3:0 gólem Jana Pyskatého po skvělém vyšachování příbramské obrany ze strany Jakuba Hruštince.

Příbram pak přeci jen dokázala korigovat, když ve 44. minutě snižoval z dálky s drobnou tečí o nohu bránícího hráče příbramský Jakub Tošovský. Nato Příbram přistoupila ke změně na postu brankáře, kterého vystřídal hráč z pole, a začala se pokoušet o podobný způsob hry, jaký praktikoval Most, tedy hru založenou na režisérských schopnostech brankáře Ondřeje Bíra. Ovšem když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž. Příbramským se tento způsob hry příliš nedařil a Most dál v klidu navyšoval své vedení.
Ve 48. minutě zakončoval svým druhým gólem večera Ladislav Kešner po asistenci Tomáše Režného, v 52. pak zakončoval svůj samostatný nájezd Václav Šlégr, reprezentační brankář, který v Mostě hraje v poli, po asistenci svého spoluhráče z reprezentační jednadvacítky, Lukáše Haspry a výhru Mostu 6:1 završil Tomáš Režný, který si z pozice obránce dosprintoval pro nahrávku Ladislava Kešnera.

Most tak nejen dokázal zvítězit v Příbrami, odkud se body snadno vozit nebudou, ale nadále si na čele soutěže udržuje stejný počet bodů jako Praha.

Již tradičně jsme poprosili o pár hodnotících slov mosteckého trenéra, Vojtěcha Bendu: „Za prvé bych chtěl ocenit Příbram a říct, že výsledek je snad až příliš krutý vzhledem k jimi předváděné hře. Na vlastní oči jsme se mohli přesvědčit, že její domácí výsledky nebyly náhodné a že jsou založené na vysoké kvalitě. Příbram se ovšem za celé utkání nedokázala popasovat s naším způsobem hry s brankářem a za své chyby tvrdě platila."

Dále zhodnotil hru svého týmu: „S námi předváděnou hrou jsem byl velmi spokojen. Všichni kluci dřeli na sto procent a jasně předvedli, jak moc jsou hladoví po celkovém úspěchu v DRFG Superlize malého fotbalu. Nechci vyzdvihovat jednotlivce, ale spíše bych chtěl ocenit, že se opět ukázala kvalita naší mostecké soutěže. Povolali jsme dva nové hráče a oba hned bez problémů obstáli na této vysoké úrovni. Ladislav Kešner se zapsal dvěma góly a asistencí a to, jak se prezentoval ve svých osmnácti letech Jakub Hruštinec, mě velmi příjemně překvapilo."

„Zároveň jsem rád, jak dopadly ostatní nedělní zápasy ligy. Momentálně vedeme s Prahou o sedm bodů před zbytkem týmů a vše směřuje k velkému vyvrcholení v našem vzájemném zápase 18.5.2016 před kamerami České televize" dodal Benda.
Most tak i nadále směřuje ke svému cíli, kterým je celkové vítězství DRFG Superlize malého fotbalu.

Aleš Janeček