Ti vyrazili k jednomu ze svých nejvzdálenějších soupeřů vlakem a po značně dobrodružné cestě okořeněné hektickým přestupem v Praze dorazili do Brna v této sestavě - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Fišer Antonín, Kasal Daniel, Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít, Prokop Michal, Šebek Rostislav a Šlégr Patrik.

Brno, které jasně dominovalo minulé sezóně, přivítalo Most ve složení - Kunický Dominik - brankář, Cenek Čeněk, Doubravský Bohumír, Kršák Michael, Kunický Dominik, Lerch Stanislav, Macko David, Mica Tomáš "C", Presl David, Přichystal Ondřej a Šenk Jakub.

Hned od počátku zápasu neponechávalo Brno nikoho na pochybách o tom, že patří k jednomu z nejlepších týmů Superligy. Most, snad ještě zaražený z dlouhé cesty, se ocitl pod velkým tlakem, ze kterého bohužel postupně rezultovalo pohodlné vedení domácích 3:0. I nadále to byli spíše domácí, kdo byl nebezpečnější. Po úvodní čtvrthodině ale konečně udeřili po jedné z mála akcí také hosté, když po spolupráci dua Daniel Kasal – Antonín Fišer pálil přesně druhý jmenovaný. Tento zásah hosty probral a ti začali přidávat na obrátkách. Ještě do poločasu dokázali po dvou gólech Martina Bočka utkání vyrovnat a do druhého poločasu se tak šlo opět za nerozhodného výsledku.

Most přejel Klášterec jedenácti góly.
FOTO: Lvi opět dvouciferně! Kousek nastřílel Klášterci pět gólů

Tentokrát už to byl ale Most, kdo tahal za delší konec provazu a opaření domácí tak pouze přihlíželi dalším zásahům Rostislava Šebka a Víta Popelky a rázem to byli mostečtí, kdo ovládal zápas s průběžným stavem 5:3. Ovšem ani jim se nevyhnul v zápase útlum a o tento dvoubrankový náskok opět velmi rychle přišli po dvou slepených zásazích Brna. Most však již nechtěl pustit výhru ze své moci a vzápětí šel opět do vedení po druhém zásahu Rostislava Šebka. Brno sice opět kontrovalo (6:6), ale hosté okamžitě odpověděli gólem Dominika Nobsta. Zejména tento úsek hry byl opravdu bláznivý, když přítomní diváci mohli vidět šest gólů v rozmezí osmi minut.

Následoval klasický scénář zápasu, kdy jedno mužstvo těsně před koncem o gól prohrává. Brněnští se tlačili do mocného závěrečného tlaku a mostečtí pozorně bránili a číhali na rychlé kontry. Po několika neúspěšných pokusech se nakonec jeden takový vydařil, když na konečných 8:6 pro Most završil svůj hattrick Martin Boček. Ten tak svou premiéru s kapitánskou páskou na ruce zvládl opravdu ve velkém stylu, když zápas dohrál se zápisem 3+2.

Most tak dokázal získat body ze hřiště, odkud se letos určitě ostatním snadno vozit nebudou. O závěrečné hodnocení jsme požádali mosteckého trenéra Vojtěcha Bendu.

Litvínov padl v Třinci 1:5.
Oceláři zdolali Litvínov v přesilovkách

„Utkání bylo skutečně velmi divoké a shodli jsme se s domácím trenérem, že v určitých jeho úsecích ani nebylo moc co koučovat. Oba týmy si to prostě rozdaly v naprosto otevřené partii a byli jsme to nakonec my, kdo opouštěl hřiště jako šťastnější. Každopádně opět patří veliký dík klukům za jejich výkony se zvláštním vypíchnutím Martina Bočka, který po celých šedesát minut neúnavně bořil brněnskou obranu a sám zařídil pět z našich osmi gólů. Jsem rád, že jsme v Brně ukázali svou kvalitu a tento zápas vnímám jako dobrý odrazový můstek pro výrazně lepší umístění, než na jaké jsme dosáhli v loňské sezóně“ zhodnotil zápas Benda.

Body z venku bude moci Most potvrdit hned za týden, kdy v neděli přivítá loni třetí Jihlavu.

Aleš Janeček