Ani šestadvacetiletý slovenský gólman však Hanákům v úvodních dvou kolech k bodům nepomohl. Po prohře na Žižkově (1:4) přes maximání snahu nedokázal odvrátit neúspěch v zápase s Českými Budějovicemi (0:1).

„Je to zklamání, protože hosté prakticky neměli šanci, s výjimkou závěru, kdy jsme už hráli vabank. Dali gól z jedné penalty, z jedné střely,“ smutnil Le Giang.

Jan Moravec (vpravo) připouští, že defenziva mužstva je strašná.
Zklamaný Jan Moravec: Čisté konto jednou za půl roku? Něco je asi špatně

Zápas skutečně moc šancí nenabídl. Možná ze skromnosti jste však zapomněl zmínit situaci z 60. minuty, kdy jste hostům perfektním zákrokem zmařil čistý gól.
V první řadě jsem v bráně, abych něco chytil. Jsem rád, že jsem v té chvíli mužstvo podržel. Dál jsme drželi nadějný výsledek a mohli jsme vyrovnat. Bohužel se nám to ale nepovedlo, máme nula bodů, takže je to v podstatě k ničemu.

Lídr tabulky vás porazil nejtěsnějším rozdílem gólem z pokutového kopu. Měli jste v domácím zápase na víc?
Minimálně bod jsme si zasloužili, kluci si zaslouží pochvalu za výkon, protože jsme to odedřeli. Tento výkon nám může ukázat do budoucnosti, že máme na čem stavět a že mužstvo má charakter. Tenhle tým má rozhodně na víc, než jak vypadá postavení v tabulce. Věřím, že to na hřišti začneme potvrzovat.

Také při druhém startu za Prostějov jste inkasoval z pokutového kopu. Jak jste viděl penaltu Jiřího Kladrubského?
Čekal jsem zase do poslední chvíle. Určil jsem si stranu a věřil jsem, že penaltu tentokrát chytím. Zase mi to ale hráč poslal do opačné strany (úsměv). Penalty jsou loterie a věřím, že ta třetí už bude pro mě (usmívá se).

Na startu jara jste prohráli podruhé v řadě. Nebojíte se, že to zacloumá s psychikou vašich spoluhráčů?
Tím, že bychom dali hlavy dolů, nic nevyřešíme. Musíme se dívat dopředu a šlapat. Jdeme od zápasu k zápasu a věřím, že to zlomíme.

24. kolo FORTUNA:LIGA, SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava, 10. března 2019 v Praze.
Tak simulování, nebo penalta? Video bylo v Edenu dvakrát proti Baníku

Vraťme se ještě k vašemu příchodu na Hanou, který se zrodil na poslední chvíli. Co rozhodlo o vašem přesunu z Vlašimi?
Na konci června mi tam měla vypršet smlouva a jelikož jsem ji odmítl prodloužit, bylo mi řečeno, že nebudu v zápasech vytěžovaný, což je asi přirozené, tak to v klubech chodí. Takže jsem hledal nějakou možnost, kde bych mohl pravidelně chytat, což je pro mě nejdůležitější. Chci se připravit na léto, protože bych se chtěl vrátit zpět do první ligy. Tady se zranil Miloš Bréda a Prostějov se mi ozval. Já vždycky říkám, že všechno je tak, jak má být a věřím, že ani tohle není náhoda.

Trenér Machala prohlásil, že jste Prostějovu pokazil úvodní domácí zápas sezony, když jste coby gólman Vlašimi chytil sedm gólů. Co jste říkal na jeho slova?
Nevím, jestli nepřeháněl (smích). Hodně se toho napovídalo, jsem velmi rád, že jsem zanechal takový dojem, ale takové výkony, co jsem předvedl proti Prostějovu, chci teď podávat pro tento klub.

Minulou sezonu jste si udělal skvělé jméno v Karviné. Nechybí vám první liga?
Angažmá v Karviné pro mě bylo takovým vstupem do ligy a velmi jsem si to užíval. Nikdo asi nečekal, že se vrátím zpět do Vlašimi, ale jak už jsem řekl – všechno je tak, jak má být (usmívá se). Něco se událo a i ta půlsezona po návratu do Vlašimi mi něco dala. Měl jsem tam zase jinou funkci, bylo tam hodně mladých spoluhráčů, nových tváří. I to mělo z osobního hlediska a mého růstu smysl. Před sezonou jsem si však stanovil cíl, vrátit se do první ligy co nejdřív a pravidelně chytat.

Neberete tuto sezonu ve druhé lize jako promarněnou?
Já se snažím na věci dívat z pozitivní stránky. Kdybych to bral negativně, tak bych škodil sám sobě. Beru to pozitivně a dívám se dopředu.

Můžete už promluvit o vašem příštím prvoligovém angažmá?
Zatím bych o tom nerad hovořil. Už se to ale šeptá, je to takové veřejné tajemství (Le Giang by měl od léta působit v týmu pražských Bohemians, pozn. red.). Mým cílem je dostat se co nejrychleji zpět a s tím je to přesně spojené.

Je to pro vás uklidňující, když už nyní víte, že máte od nové sezony tuhle jistotu?
(směje se) Co je dneska jistota? Samozřejmě se líp dýchá, když tušíte, co vás čeká, ale jak říkám, nic není jisté, protože hodně věcí se může udát a zvlášť ve fotbale se mění věci ze dne na den. Momentálně se chci soustředit na Prostějov, odvést tady maximum a potom se dívat na další sezonu.

Trenér Oldřich Machala
Machala po prohře zuřil. Bitvu Prostějova s lídrem rozhodla penalta