„Uděláme všechno pro to, abychom naše diváky nezklamali. Budeme se prát do poslední minuty,“ vyhlásil záložník Tomáš Ladra, jehož premiérový ligový gól dostal v Karviné punc vítězného.

Cizinecká legie v Karviné se rozrůstá. Ze Slovácka přichází Francouz Soufiane Dramé.
Karviná posiluje, proti Boleslavi nasadila i Dramého

Stejně jako první vlaštovka nedělá jaro, tak ani první výhra nic neznamená. V boleslavském případě přišla po domácí čtyřce od Olomouce náramně vhod, ovšem Weberův tým potřebuje ve zvýrazňování bodového konta pokračovat. Soupeři z nejsilnějších navzdory…

Tři zápasy, tři výhry. Sešívaným se vstup do ligy povedl podle představ, když úspěšný rozlet v Olomouci potvrdili i v domácích zápasech s Karvinou a Opavou.

Tomáš Ladra slaví gól do sítě Karviné.
Ani tři inkasované branky nestály Boleslav vítězství

Narušit hlavně výsledkovou pohodu vicemistra se nyní pokusí tým povzbuzený malinko adrenalinovou výhrou 4:3 na venkovním hřišti.

„Trochu se nám ulevilo, ale nesmíme polevit a na Slavii vlétnout,“ burcuje znovu Ladra.

Trenér Jozef Weber očekává ještě náročnější domácí utkání než před dvěma týdny s lehkostí hrajícími Hanáky. „Proti momentálnímu lídru budeme muset podat maximálně koncentrovaný a bojovný výkon bez individuálních chyb, jenom potom můžeme pomýšlet na úspěch,“ má jasno.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky FK Dukla Praha  a Bohemians Praha 1905 6. srpna v Praze. David Douděra vs David Bartek.
Klokani vyloupili Julisku, rozhodl vlastní gól

Vytěžit by Středočeši mohli z případné únavy některých opor Pražanů z úterního předkola o Ligu mistrů. Tomáš Ladra ovšem náročnější program soupeře za výhodu nepovažuje. „Mají tak kvalitní kádr, že se na postech protočí. My budeme muset bojovat a dávat si pozor na zbytečné chyby vzadu. Doufám, že to dopadne.“

Co by naopak domácím vyhovovat mohlo? Tvoření hry, góly a výhra se čeká hlavně od Pražanů. Favoritem – v kurzu 1,8 na výhru – jsou i v očích bookmakerů. „Určitě do nás půjdou, my budeme čekat na brejky. Doufám, že nějaký proměníme a urveme tři body,“ maluje Tomáš Ladra ideální boleslavský scénář.

O tom, že zlomit nepříznivou bilanci se soupeřem není nemožné, se Boleslavští přesvědčili už v Karviné, kterou porazili po čtyřech marných pokusech. Povede se jim podobný kus i proti rozjetému válci z Edenu?

JOSEF JINOCH se stal sportovním manažerem fotbalového klubu Mladá Boleslav.
Sportovním ředitelem Boleslavi je Josef Jinoch