Oba celky se poprvé v městském derby utkaly před dvěma lety a Souš slavila 5:0 a 2:0. Teď přidala další výhru a MFK potřetí nedal v městském souboji gól. Hosté se prosadili ve 24. minutě poprvé díky Dominiku Nobstovi, který se opřel do míče a jeho výstavní trefa zaplula pod břevno Hanusovy branky. Stejný hráč přidával druhou trefu z dorážky ve 33. minutě.

Po obrátce stran zařídil třígólový náskok umístěnou ranou Matyáš. Pro hosty mohlo být ještě veseleji, kdyby v 84. minutě proměnil nařízenou penaltu Bohata. Jenže trefil jen uprostřed branky připraveného Hanuse.

Někdejší reprezentant a prvoligový hráč Petr Johana inspiroval fotbalovou omladinu
FOTO: Za Petrem Johanou přišly dvě desítky mladých fotbalových talentů

MFK v zápase v podstatě nebyl nebezpečný, brankář Souše Pettík nemusel řešit žádnou vyhrocenou situaci. „Bylo to sice derby, ale nějak jsem to extra nevnímal, protože pro nás bylo hlavně důležité udělat tři body a herně se chytit,“ hodnotil po zápase dvougólový střelec Souše Dominik Nobst. „Moje trefy? První musím říct, že mi míč skvěle sedl, ta druhá trefa to byl klasický odražený balon, který se mi po akci vrátil na vápno a já do toho prásknul. Díky bohu, že to vše skončilo v brance,“ usmíval se Nobst.

Kanonýr Valenta dlouho bez fotbalu

Hráči MFK se teď budou muset nějaký čas obejít bez svého kanonýra Dominika Valenty, který městské derby sledoval s ortézou na noze. Valenta se zranil minulou sobotu v Kladně, kde Most prohrál 0:2. "Stalo se to v 88. minutě, kde o nic už skoro nešlo. Já jsem dostal od útočníka špatný balon, protihráč se ho zmocnil a když jsem se snažil mu ten míč vzít, tak mi celým tělem spadl na koleno," popisuje nešťastný Dominik Valenta.

Historicky třetí městské derby MFK versus Souš.Zdroj: Tomáš Urban

Dominik Valenta s ortézou na noze sleduje zápas MFK versus Souš. Foto: Tomáš Urban

"V Kladně to byl špatný zápas, žádné velké šance, jedinou gólovou šanci jsem měl já, když jsem míč trefil milimetr vedle tyčky," ohlíží se zraněný snajpr, který musí skousnout čtvrtou porážku svého týmu v řadě. Kdy bude trenérovi Tancošovi k dispozici?

"V koleni mi křuplo a už jsem se na nohu nepostavil. Podle doktorů je to tak na 3 - 4 týdny a jde o natržené vazy a pochroumanou chrupavka,“ smutní Valenta.