Ke kauze Johnny Depp versus Amber Heard Junek udělal v uplynulých dnech své zatím poslední fotky. Nahý model Jan Černý má fáč s nápisem Amber Heard přes hlavu a přes rozkrok také fáč s nápisem Don´t Fuck Toxic Women (volně přeloženo Nespi s jedovatými ženami).

Jde vlastně o fotografický komentář ke známé soudní při. Junek zjevně protestuje proti postoji Amber Heard. „Jsem rád, že vyhrála spravedlnost,“ vyznává se umělec. „Fotkami jsem chtěl mužům doporučit, aby si dávali větší pozor, s kým chodí,“ dodává Junek.

Johnny Depp u soudu.
Johnny Depp exmanželku netýral. Porota uznala Amber Heard vinnou z pomluvy

Vadilo mu, že herečka v zištném zájmu na Deppa házela špínu. „Každý člověk má dvě tváře. Platí to zvlášť u slavných lidí, kde jde o peníze a o majetek. Ale i u těch běžných,“ říká Junek s tím, že mluvil s několika bezdomovci, kteří skončili na ulici kvůli ženě.

A vadí mu víc. „Je v módě žalovat hvězdy. Najednou vychází na povrch, že tahle byla znásilněná, tamta taky. Proč to dřív neřešily a teď najednou ano?“ nechápe Junek. Má navíc pocit, jako by snad chtěly celou planetu ovládnout ženy. A muži jsou úměrně tomu čím dál víc zženštilí.

Neprodává fotky, ale Twistery v KFC

Junek teď nemá zakázky a pracuje ve Fast foodu KFC v Praze na Budějovické. Slibně rozjeté kariéře uměleckého fotografa uštědřila velkou ránu pandemie koronaviru. Musel rušit rozjednané výstavy. Jednou z posledních byla víc než před rokem výstava v Lovosicích, kde vyrůstal.

Junek na vlastní kůži pociťuje zmrazení kultury, o kterém vědí své i jiní tvůrci. O umělcích se dnes nemluví, lidé nechodí na akce. „Těžko se s tím bojuje. Lidé myslí na sebe a šetří, nechtějí utrácet za umění. Proto teď dělám Twistery a Qurrita,“ usměje se nakonec aspoň trochu umělec.

Vítězný snímek autora holčičky z Teplic ze soutěže Photo Open
Vzestup Milanův. Fotograf aktů si prošel tvrdou školou života, vyplatila se

Ani s jeho kariérou to není tak zlé. Nedávno mu vystavili desítky fotek v Arequipa, druhém největším městě Peru. Chystá také projekci ve vyhlášeném holešovickém hudebním klubu MECCA. A o prázdninách i v žižkovském ateliéru Rafael. Tam mají vystoupit modelové, které fotí.