"V průběhu uplynulých dvou dní moravskoslezští hasiči prováděli dezinfekci dvou objektů v kraji, u kterých bylo podezření na jejich kontaminaci koronavirem," sdělil v sobotu mluvčí krajských hasičů Marek Gašparín.

Covid-19 v MS kraji: I přes malér v Darkově máme nové bílé místo, hlásí hejtman

Prvním byl objekt Hlavní báňské záchranné stanice v Ostravě-Radvanicích, druhým Základní škola Generály Svobody v Havířově-Šumbarku.

Pro dezinfekci objektů a prostorů, u kterých je podezření na kontaminaci koronavirem, hasičský sbor kraje disponuje celkem šesti předurčenými jednotkami pro tento typ událostí. V každém okrese kraje je tak dislokována jedna jednotka, která je vybavena potřebnou technikou, ochrannými prostředky a proškolenou obsluhou.

Armádní zdravotníci přijeli na pomoc s plošným testováním zaměstnanců Dolu Darkov v souvislosti s nákazou koronaviru (DOVID-19), 23. května 2020 na Karvinsku.
Důl Darkov: hygienici evidují už 169 nakažených. Testování pokračovalo i dnes

"Dezinfekce prostorů je prováděna pomocí vyvíječů teplého aerosolu, které do uzavřeného prostoru aplikují dezinfekci ve formě aerosolu. HZS Moravskoslezského kraje má k dispozici celkem 15 kusů tohoto zařízení, které pro potřeby hasičů pořídil Moravskoslezský kraj," popsal mluvčí a dodal: "Na dezinfekci jednoho pavilónu školy se podílely jednotky z hasičských stanic Havířov a Karviná, dezinfekci báňské záchranné stanice v Ostravě-Radvanicích prováděli příslušníci HZS Moravskoslezského kraje z hasičských stanic Ostrava-Slezská Ostrava, Bruntál, Opava a Frýdek-Místek.