Suroviny:  Náplň - jahody 200g. Těsto - sůl 1 špetka, polohrubá mouka 10 lžic, vejce 1ks, dětská krupice 2 lžíce, olej 3 lžíce, měkký polotučný tvaroh 250g, badyán 1 lžička a cukr moučka dle potřeby. Na posypání knedlíků - máslo dle potřeby a strouhanka čerstvá dle potřeby.

Postup přípravy: Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody posypané cukrem smíchaným s mletým badyánem a tvarujeme knedlíčky. Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem. Následně na talíři knedlíky posypeme jemnou strouhankou na máslíčku dorůžova osmaženou a polijeme máslem.

Dobrou chuť  Vám přeje Maxijedlík Jaroslav Němec