Pochlubte se, jak u vás probíhá zabijačka nebo výroba specialit z ní
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Pošlete nám pár obrázků z tvorby vašich zabijačkových pochoutek. Děláte jitrničky, jelítka nebo prejt podle klasického receptu? Máte snad svůj léty zaběhnutí vlastní recept na složení jejich náplně? A co zabijačkový guláš nebo polévka, lidově zvaná prdelačka? Také tvoříte klasiku nebo podle vlastní receptury. Určitě jsme ještě nevyjmenovali všechno. Podělte se s námi na čem si po zabijačce při vepřových hodech doma pochutnáváte.
Fotky a případné příspěvky s recepty posílejte na mostecky@denik.cz nebo přes formulář Čtenář reportér na www.mostecky.denik.cz.