Návštěvníci si mohli prohlédnout výstavu fotografií historie knihovny a výběr z jejích největších akcí. Mohli si pochutnat na drobném občerstvení, odreagovat se při vystoupení dětí ze ZUŠ Litvínov či si poslechnout koncert zpěváka Dominika Hanzy.

Pro malé čtenáře připravili knihovníci dětského oddělení karneval v maskách a spoustu her. V hojném počtu se sešli také senioři, kteří pravidelně docházejí na Univerzitu volného času. A rovněž bývalí knihovníci, jejichž mnohaleté práci knihovna vděčí za mnoho dobrého a veliký kus své historie. Na vernisáži k výstavě Kam kráčíš knihovno? se ujala slavnostního proslovu ředitelka knihovny Marcela Gűttnerová a také čestní hosté slavnosti, starostka Litvínova Kamila Bláhová a MUDr. Alena Dernerová.

Speciálním překvapením pak bylo odhalení nové lavičky v atriu knihovny, vyrobené na zakázku řezbářem Antonínem Dorazínem. Rádi bychom poděkovali všem čtenářům a příznivcům knihovny, bývalým knihovníkům i knihovníkům z okolních knihoven a vedení města za krásně strávený čas při tomto dalším milníku v historii litvínovské knihovny.

Městská knihovna Litvínov