Diváci, kteří v sobotu pozdě večer zavítali do haly za Koldomem, rozhodně nemuseli litovat, odměnou jim bylo drama, které se nevidí každý den. Vítězství Bivojů se totiž nerodilo vůbec snadno.

Soupeř byl houževnatým, technicky vyspělým a takticky dobře připraveným mužstvem. Bivojové sice v úvodu zápasu vedli, ale Královedvorští zápas brzy opanovali. Ještě v polovině třetí třetiny prohrávali domácí rozdílem tří branek. Moto litvínovských “V srdci naše síla jest” bylo klíčem úspěchu na cestě za obratem v utkání. Bivojové totiž skutečně soupeře nepřehráli, ale spíš přetlačili. Díky tomu dokázali v poslední třetině vstřelit více branek, než za předchozí dvě utkání dohromady.

Na město Most dohlíží už řadu let z vrchu Hněvín replika stejnojmenného středověkého hradu, která nahradila původní hrad zbořený po třicetileté válce.
Zajímavý pohled na dominantu města Most, hrad Hněvín

Velmi výrazně, kromě tradičních opor kapitána Viktora Hocelíka, matadorů Tichého a Skalitze a výborně chytajícího Vybírala, do utkání promluvil hráč rezervního týmu Jan Černý, který vyrovnával na 6:6 v čase 59:53! Důležitým příspěvkem byl také výkon druhého brankáře z Kladna, který v Litvínově nastupuje ke střídavým startům, Marka Pospíšila.

„Dokázali jsme táhnout za jeden provaz, kluci, kteří nemohli zasáhnout do posledních minut to vzali jako nutnou oběť, na cestě za obratem. Nad ostatní chci vyzvednout výkon Honzy Černého, který si zasloužil cenu pro hráče utkání, ačkoliv měl výraznou konkurenci. Honza je poctivým hráčem, který nevypustí žádný souboj ani v tréninku, takový přístup nám trochu chyběl, zejména u mladších hráčů. Díky Honzovi máme v týmu inspiraci pro naše benjamíny. Jsem moc rád, že při lavírování některých hráčů máme kam sáhnout. Klukům děkuji, že mi věřili a šli do riskantní power play už v polovině třetí třetiny. Ukázali jsme, že můžeme porazit kohokoliv, ale taky to, že na spoustě věcí musíme hodně zapracovat,“ zhodnotil utkání litvínovský trenér Petr Globočník.

K dalšímu domácímu střetnutí, na které jste srdečně zváni, nastoupí Bivojové ve sportovní hale za Koldomem 12. řijna od 17.30 hodin.

Petr Globočník

Z hub není jen dobré jídlo, ale lze z nich udělat i pěknou dekoraci.
FOTO: Krásné babí léto na Litvínovsku. Houby dělají radost i jako dekorace