„Nápad na firemní úklid vznikl v podstatě poté, co byla zrušena celorepubliková akce Ukliďme Česko kvůli pandemii COVID-19 a kdy jsme byli nuceni i my, z téhož důvodu, zrušit projekt firemního dobrovolnictví s názvem Energický den. Po rozvolnění opatření jsme se rozhodli akci uskutečnit alespoň na vlastní půdě a zaměřili jsme se na úklid v okolí našeho areálu“, sdělila Miloslava Kučerová, tisková mluvčí společnosti.

Výsledkem prací dobrovolníků byly plné čtyři kontejnery ořezaných větví a trávy a hezčí pohled na upravené pozemky. Tradičně byl zasazen i strom, připomínající energii zaměstnanců. Tentokrát se však nejednalo o červený javor, ale smrk, pocházející z loňské akce pod názvem Komořanské dětské hry. Smrky byly rozdávány mosteckým mateřským školám k ozdobení na vánočních trzích a posléze k jejich zasazení na zahradách mateřinek.

„Na firemní den navazují další dva projekty, které jsou zaměřeny na ekologii, a které naše společnost rovněž v tomto roce podpoří. Jedná se o druhý ročník rodinného festivalu Recykult na téma Sázíme les, který proběhne 29. srpna a konečně akce Ukliďme Česko, která se posunula na druhou polovinu září, konkrétně na pátek 18.9. Zatímco Recykult podpoříme finanční částkou, do úklidové celorepublikové akce se zapojíme přímo jako účastníci a s námi pak i některé školy a klub seniorů,“ doplnila Kučerová. (luk)