Zájemců se v učebně administrativní budovy polygonu ujme zkušený instruktor kurzů bezpečné jízdy. Při společné diskusi o dění na našich silnicích zaznějí důležité rady. Účastníci besed se mohou těšit i na zpestření v podobě exkurze do startovní věže velkého závodního okruhu autodromu s výkladem průvodce.

Prostory věže včetně nedávno zmodernizovaného dispečinku nejsou běžným návštěvníkům přístupné. Průvodce také rád zodpoví veškeré zvídavé dotazy. Prohlídku, stejně jako besedy, mají navíc senioři zcela zdarma.

První besedy se uskuteční 18. a 24. září a 3. října. Počet účastníků je omezený, s rezervací termínu by proto nikdo neměl váhat. Přihlášky autodrom přijímá na tel. č. 727 975 873 nebo na e-mailové adrese pribylova@autodrom-most.cz

Děti z charitních klubů z Mostu prožily konec prázdnin v sousedním Německu
Děti z charitních klubů z Mostu prožily konec prázdnin v sousedním Německu

Účastníky besedy čekají zajímavé informace o novinkách v dopravní legislativě. „Povíme si, jak připravit sebe a vůz na cestu nebo jakým způsobem se vytváří takzvaná záchranná ulička pro sanity, policejní a hasičské vozy. Upozorním také na povinnou lékařskou prohlídku a na skutečnost, že potvrzení o vyhovujícím zdravotním stavu musí mít každý řidič starší 65 let u sebe ve voze. V opačném případě jim hrozí vysoká pokuta a trestné body. Vítaným zpestřením bude jistě i prezentace věnovaná cyklistům, vitálních seniorů na kolech vídáme stále více,“ upřesnil vedoucí instruktor autodromu Marek Kohoutek.

Besedy navazují na bezplatné kurzy bezpečné jízdy celostátního projektu Jedu s dobou, který druhým rokem organizuje Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR. Kurzy pořádá osm center pro zvládání krizových situací na silnicích v České republice. Jedním z nich je mostecký autodrom.

Kontrola alkoholu u cyklistů. Ilustrační snímek.
Do hor vyrazili nejen cyklisté, ale také policisté na preventivní akci

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Novinkou je kurz za snížené viditelnosti, který umožnila výměna původních svítidel na cvičných plochách za modernější a úspornější LED osvětlení, upravené je také nasvícení vodních překážek.

Kurzy využívají plochy polygonu, které jsou největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu u nás.

Jan Foukal