Liberec je zatím její základna a jistota. „Pořád nejsem rozhodnutá, jestli chci žít víc v Čechách, nebo v Japonsku. Oboje je totiž skvělé,“ říká Naomi. Ale ať to bude kdekoli, vystačí si prý s malým bytem s bílými stěnami.

Žofie Dařbujánová, sympatická rebelka s nezaměnitelným hlasem žije se svým přítelem na pražských Vinohradech.
Jak bydlí zpěvačka Žofie Dařbujánová: co se leskne a netřpytí, nemá u ní místo

„A nebude zakramařený spoustou věcí,“ prohlašuje. Lehký, vzdušný a přehledný je ostatně i její loft v Liberci, v němž převažuje bílá barva. „Kdybych si to mohla dovolit, pořídím si super mega cool byt s terasou v Tokiu, kam za mnou budou moct lítat kámoši,“ plánuje.

A bez čeho se neobejde?

* UFO Catcher. Japonci jsou velmi hravý národ. A platí to nejen o videohrách, ale i o dalších odvětvích interaktivní zábavy. Jedním z nich jsou i takzvané UFO Catchery, u nichž je účelem vytáhnout si z prosklené skříně nějakou hračku. Hraní UFO Catcher se mi vymklo kontrole. Na fotce je jen třetinka mých úlovků.

* Nintendo. Jsem náruživá hráčka videogames, sbírám videohry a nintenda, která nám dětem začal před lety vozit táta z Japonska.

* Divnožidle. Zbožňuju divnožidli v obýváku. Je to něco mezi renesančním gaučíkem a houpacím koněm. Dá se na ní ležet, sedět, stát… A vlastně pořád nevím, k čemu má přesně sloužit.

Přírodní materiály - lněný polštář Levelin a deka z WestwingNow.cz
Lagom: To je šťastný domov v jednoduchém a funkčním severském designu

* Komiksy. Miluju všechno, co je spojené s komiksy. Dobrodružství proslulého reportéra Tintina jsou komiksovou klasikou, zamířil dokonce na Měsíc. Jeho raketu jsem dostala od kamaráda k Vánocům. Neuvěřitelný dárek.

* Houpací koník. Když jsem viděla dřevěného houpacího koníka, hned jsem věděla, že bude můj. Doma už mám dokonce dva.

* Boty z Japonska. Mám sice ráda přehledný prostor bez zbytečných věcí, jenže výstředním a nenositelným botám z Japonska jsem prostě neodolala.

Fotograf Dereck Hard během uplynulých let nafotil víc než stovku návštěv, všechny díly série Livin najdete na www.RedBull.cz.