Výpadek Facebooku a dalších služeb, které nabízí, ukázal, jak moc je pro nás tato síť důležitá. Shodou okolností je proti ní veden v americkém Senátu proces takřka inkviziční.

Luboš Palata
Jednání o Turówu vedla Babišova vláda úplně špatně

„Jsem dnes zde, protože se domnívám, že produkty Facebooku poškozují děti, podněcují k rozdělování, oslabují naši demokracii,“ hlásá Frances Haugenová, bývalá manažerka Zuckerbergerovy firmy, senátorům. Ti přirovnávají škodlivost sítě k cigaretám. A chtějí regulaci.

Jak to tedy je? Je Facebook milým prostředím pro získávání kamarádů, nebo je nástrojem ďáblovým a má být spoután? Předně: Na tom, že kapitalista, který měl geniální nápad, touží po zisku, není nic zlého. Nabízí nám hračku, se kterou můžeme naložit, jak chceme.

Martin Komárek.
Ty české skandály…

Jistě, jsou tam vlezlé reklamy, leč ty jsou všude kolem. Jistě, snaží se nám vnucovat, leč kdo se dnes nevnucuje? A že to kazí mládež? Bože můj! Před pár lety se to říkalo o rokenrolu.

Pokud Mark Zuckerberg porušuje antimonopolní zákon, nechť stát zasáhne. Pokud ne, ať nechá na lidech, jak s jeho zbožím naloží.